Dolar 32,5948
%0.33
Euro 35,0146
%0.12
Altın 2.451,610
%0.63
Bist-100 9.763,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem strateji

CHP İzmir'de gündem strateji

CHP İzmir'de yılın ilk ilçe başkanları toplantısı yapıldı. Gündem TBMM'de görüşmeleri devam eden anayasa değişikliği teklifine yönelik sahada izlenecek strateji oldu. Başkanlar önerilerini İl Başkanı Güven ve kurmaylarına aktardı. Güven'den ilçe başkanlarına da talimat geldi. Yılın ilk ilçe başkanları toplantısı yapıldı

  • Ege Postası
  • 12.01.2017 - 17:36

EGE POSTASI - Ülkenin bir numaralı gündemi durumunda olan anayasa değişikliği teklifinin maddeleri Mecliste oylanmaya başlarken, tavrı teklife 'hayır' olan CHP'nin İzmir örgütünün olası referandum sürecinde izleyeceği yol haritası ve alanda yapılacak propaganda ile ilgili İl Başkanı Asuman Ali Güven, ilçe başkanlarını topladı. 

Yeni yılın ilk ilçe başkanları toplantısında il yöneticileri de hazır bulundu. Güven ve kurmayları, ilçe başkanlarının tek tek önerilerini aldı. 

CHP İzmir örgütü, kadın vekile şiddeti kınadı

SÖYLEM BİRLİĞİ

Toplantıda başkanların tamamına yakını, alanda söylem birliği olunması noktasında fikir birliğine vardı. Meclis'te görüşülen anayasa değişikliğinin sadece CHP'nin değil tüm ülkeyi ilgilendiren bir konunun olduğunun vurgusunun yapılması öne çıkarken bu doğrultuda CHP bayrağının, logolarının çok fazla kullanılmaması gerektiği başkanlar tarafından dile getirildi. 

Toplantıda anayasa değişikliğine 'hayır' diyenleri toparlamanın dışında tüm STK ve sendikaları da alanda çalışma yapmaya ikna etmenin altı çizildi. 

Bazı ilçe başkanlarının vatandaşın yoğun olduğu metro ve vapur istasyonlarında propaganda yapılması gerektiğini dile getirdiği belirtildi.

Bazı ilçe başkanları Genel Merkez tarafından hazırlanan "Anayasa değişikliği ne getiriyo? 30 soru 30 cevap" başlıklı kitapçığı özet haline getirilip alanda dağıtılmasının gerektiğine dikkat çekti. 

ANKET ÖNERİSİ

Toplantıda sürece yönelik en önemli önerilerinden biri Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin'den geldi. Tekin'in İzmir'in tamamını kapsayan geniş kapsamlı bir anket çalışması yapılması noktasında öneri getirdiği öğrenildi. Tekin'in toplantıda, "  Alan çalışmalarına stratejiyle,yol haritasıyla girilmesi gerek. Her ilçenin durumu aynı değil.  Her ilçenin demografik yapısı farklı...Anket çalışması olursa ağırlık verilmesi gereken yerler  ortaya çıkacak, nerelere yoğunlaşmamız gerektiği elimizde olacak.  Anket çalışmasının sonuçları ilçe başkanlarına verilirse iyi olur. Nereye daha yükleneceğimizi bilmiş oluruz. Hangi dili kullanacağımızı bilmiş oluruz. Hangi sloganı öne çıkartacağımızı biliriz" dediği belirtildi. 

Anket önerisinin, ilçe başkanlarından destek gördüğü bildirildi. 

BAŞAK'TAN KOORDİNASYONSUZLUK ELEŞTİRİSİ 

Toplantıda Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın uzun süredir iktidarı hedef alarak gerçekleştirdiği eylemleri örnek gösterdiği ve diğer ilçelerde de benzer eylemlerle kamuoyu oluşturulması gerektiğine dikkat çektiği ifade edildi.  Başak'ın örgüt genelinde koordinasyonsuzluk  yaşandığı noktasında eleştiri getirdiği öğrenildi. 

BAŞKANLARA TALİMAT

İl Başkanı Güven ve kurmayları da ilçe başkanlarından örgütü alan çalışmasına hazırlamaları istendi. İlçe başkanlarına "İlçenizdeki tüm üyeleri bilgilendirin, geçmişte görev almış isimleri sahaya davet edin ve ilçenizdeki STK'larla diyalog kurun" talimatı verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.