Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir milletvekillerinden yürüyüş raporu

CHP İzmir milletvekillerinden yürüyüş raporu

CHP Lideri'nin Ankara'dan İstanbul'a başlattığı adalet yürüyüşünde yol yarılandı. İstanbul’da son bulması planlanan yürüyüşün ilk gününden itibaren konvoyda yer alan İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Musa Çam, Ege Postası'na yürüyüşü değerlendirdi. CHP'nin adalet mesaisinde yol yarılandı

  • Ege Postası
  • 28.06.2017 - 08:57

EGE POSTASI - CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nde yol yarılandı.

İstanbul’da son bulması planlanan yürüyüşün ilk gününden itibaren konvoyda yer alan İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Atilla Sertel ve Musa Çam, Ege Postası'na yürüyüşü değerlendirdi.

BAYIR:KALABALIK ÇOĞALIYOR

Tacettin Bayır: "Her geçen gün yeni katılımlar oluyor. Ankara-İstanbul arası orta noktadayız. Gittikçe kuyruk uzuyor. Bazen ortada kalıyorum. Arkaya bakıyorum öne bakıyorum 3 km… Olumlu tepki verenler çok. Sıkıntılı bölgelerden geçiyoruz bazen. Rabia işareti yapan oluyor. Cumhurbaşkanının fotoğrafını açan oluyor. Herhangi bir problem olmadı. Alkışla karşılık veriyoruz. Genel Başkan bizi utandırıyor. 69 yaşında yürüyor. Molalarda bacaklarımıza masaj yapıyoruz. Öyle devam ediyoruz. Önümüze gübre döküldü. Konakladığımız yerde suyu kestiler. AKP’lilerin bu tip davranışları bence AKP’ye oy verenleri düşündürmesi gerek. Koltuk değnekleriyle tekerlekli sandalyeyle 90 yaşında yürüyenler var. Hepsi sadece adalet istiyor. Herşeye rağmen kalabalık hergeçen çoğalıyor. Asker ve polisin bizle yürümesi provake edilmeye çalışılıyor sosyal medyada ak troller tarafından... Askerler polisler 3 saatte bir nöbet değiştiriyor. Onlarla da suyumuzu paylaşıyoruz. Polisimizle askerimizle sorunumuz olamaz. İstanbul’ a 1 milyonun üstünde katılımla gireceğimizi düşünüyorum."

SERTEL: TEPKİLERE ALKIŞLA KAŞRILIK VERİYORUZ 

Atilla Sertel: "Provakasyonlar başarılı olamıyor. Biz herhangi bir tepki vermiyoruz. Amaçlarına ulaşamıyorlar. Genel Başkanımızın talimatı var. Tepkiye sadece alkış ve adalet sloganıyla karşılık veriyoruz. Herkes için adalet için yürüyoruz. Her yaştan insan yürüyor. Günü birlik gelip sıkı yürüyen oluyor, ayrılan oluyor devam eden oluyor. İstanbul’a doğru rakamın büyüdüğünü görüyoruz.  Çok güzel destek oluyor etrafta. Yemek uzatan, meyve uzatan, su uzatan, alkış yapan var. Genel Başkanımızda bir sıkıntı yok. Onu iradesi çok sağlam. Manevi fiziki sıkıntısı yok. Bizi sıcak zorluyor. Asfalttan gelen sıcak, yukarıdan gelen sıcak oluyor. Bazen rampalar zorluyor. Yağmur bir ara zorluyordu. Şimdi sıcak zorluyor. İstanbul’a bir buçuk milyon insanla gireriz. Yürüyüş esnasında destek olanlar arasında AK Parti’ye oy verdiğini MHP’ye oy verdiğini söyleyenler oluyor. Bizimle beraber yürüyüp ‘adalet’ diyorlar. Çeşitli partilere mensup olduğunu söyleyip CHP’ye geçeceğini söyleyenler oluyor. Komutanlar beni çok etkiledi. Kumpas davalarında yargılanan komutanlarla yürüdük. Sanatçılar geliyor. Şehit yakınları geliyor. Bilim adamları geliyor. Bizi mutlu ediyor bu katılımlar."

ÇAM: BEKLE BİZİ İSTANBUL 

Musa Çam: "13 gündür adalet yürüyüşümüz devam ediyor. Ankara’dan çıktığımız günden beri geçtiğimiz tüm güzergahlarda halkın destek ve katkısı, katılımı coşkusu heyecanı bizim umutlarımızı beklentilerimizi karşıladı. Özellikle geçtiğimiz güzergahlarda evlerden balkonlardan alkış oluyor. Adalet diye bağıranlar oluyor. Umutlarımız git gide artıyor. Zorlu yürüyüşte bize güç veriyor. Adalet herkese gerekli. İşçiye esnafa köylüye engelliye sanayiciye işadamına öğrenciye siyasiye herkese adalet gerekli. Yürüyüşümüz ilgi alaka gördü. Geçtiğimiz güzergahlarda iktidar partisi mensubu vatandaşların tepkileri ile de karşılaşıyoruz. Bizim yanıtımız onlara alkışla oluyor. Çok mahcup duruma düştüler. Tartışmadan provakasyondan nemalanmak isteyenler var. Biz bu oyunlara düşmeyiz. Düzce’ye geldik. Bundan sonrada muhtemel provakasyonlara örgütümüz son derece dikkatli olacak. 200 kilometre kaldı. Genel Başkanımız gösterdiği performans çok iyi. Vekil arkadaşlarımız çok iyi performans gösteriyor. Ayaklarımızda su toplaması şişme oluyor. Hava da sıcak. Herşeye rağmen yürüyüşümüz devam ediyor. Bekle bizi İstanbul… "

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.