Dolar 32,5124
%0.08
Euro 34,9313
%-0.12
Altın 2.436,010
%-0.01
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de seçimler bitti peki şimdi ne olacak'

Çiğli’de seçimler bitti peki şimdi ne olacak'

CHP’de tamamlanan delege seçimlerinin en çekişmeli geçtiği ilçelerin başında Çiğli geliyor. Tartışmalı geçen seçimler mahkeme koridorlarına kadar uzandı. Peki, bundan sonra ne olaca? Çiğli’de delege neye bakaca? Sandıktan çıktığı gibi blok halinde mi davranacak yoksa oluşacak konjonktüre göre mi davranaca? Egepostası sizin için Çiğli’de oluşabilecek tabloyu analiz ediyor.

  • Ege Postası
  • 16.10.2017 - 12:55

EGEPOSTASI- CHP’de delege seçimlerinin tansiyonu en yüksek bölgesi Çiğli’de gözler şimdi de kongre sürecine çevrildi. Sandıkta zafer kazanan muhaliflerin parçalı yapısı kongreye nasıl yansıyacak'

Çiğli’de muhalefetin başını çeken ilçe eski başkanları Ali Rıza Koçer ve Utku Gümrükçü’nün ekibiyle Aziz Buğa, Yüksel Arduç, Süleyman Karadağ ve Yusuf Çoban’ın ekipleri sandıktan güçlü çıktı. Muhalif ekiplerin sandıkta başlayan ittifakının kongre sürecinde de devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Diğer taraftan belediye cephesi nasıl bir yol izleyecek'

İLÇE BAŞKANLIĞI ADAYI 2019 HESAPLARI

Öncelikle delege seçimlerinde Beyaz liste altında ittifak yapan iki ekip arasında yaşanacak en büyük sıkıntı çıkarılacak ilçe başkanı adayı büyük önem taşıyor. 2019’da belediye başkan adayı olmak isteyen hem Ali Rıza Koçer hem de Aziz Buğa arasında gizli bir rekabetin olduğu gibi bir güven probleminin olduğu da kesin. Bu nedenle ilçe kongresinde ikilinin dikkatli davranması gerekiyor. Ayrıca bu ikilinin birbirine güvenmemesi için bir sürü neden var.  

KOÇER’İN ADAYLIK AÇIKLAMASI SORUN!

Bu süreçte iki isim de delege seçimlerini kazanmak için kendilerinden fedakarlık yaptı. Ancak kongre süreci öyle olamayacaktır. 2019 planları her iki ismi karşı karşıya getirebilir.  Bunun en büyük nedeniyse, İlçe eski Başkanı Ali Rıza Koçer’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden istifa ettikten sonra “Çiğli Belediye Başkanı adayıyım” açıklaması yapması iki ekip arasında soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Koçer’in bu açıklaması siyasi çevreler tarafından kongre öncesi “siyasi rol kapmak” olarak yorumlandı.  Ekipte başka aday varsa “ben bu ekibin adayıyım” mesajı olarak değerlendirildi.

İşte bu açıklama özellikle 2014 seçimlerinde CHP MYK’sından çıkan ve son anda PM’de veto edilen Aziz Buğa ve ekibinin canını sıktı. Koçer’in bu açıklaması delege seçimlerinde ittifak yapan iki yapı arasında “gizli bir gerginlik” yaşanmasına neden oldu. Bu çelişki ile iki yapı arsında ilçe kongresinde ciddi sorunların çıkması bekleniyor.

BEYAZ LİSTEDEN KOPMALAR OLABİLİR

Öte yandan “Beyaz” liste ile delege seçimlerini kazanan bazı isimlerin adaylık düşünmesi Koçer ve Buğa açısından ciddi sıkıntı olacak gibi görünüyor.  Beyaz listede olan birçok ismin adaylık düşünmesi listede kopmaların olmasına neden olabilir. Ve bu açıklamalar erken başladı.  Örneğin delege seçimleri daha bitmeden Küçük Çiğli Mahallesi'nde Belediye Başkanı Hasan Arslan ve İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu'na karşı Beyaz listeden delege seçimini kazanan Erkan Akar’ın adaylık açıklaması yapması bu sıkıntıların yaşanacağına işaret olarak değerlendirildi.

BUĞA VE KOÇER’İN AKLINDA BAŞKA ADAY MI VAR!

Bu ekip içinde en fazla handikap ise delege seçimlerinde verilen vaatler ve çok sayıda kişiye farklı sözlerin verilmiş olması. Ve bunlardan bir örnek ise İlçe Başkanlığına aday olan Erkan Akar…

Akar’ın adaylık açıklamasında kullandığı ifade önemli.  Akar,  “CHP Çiğli İlçe Başkanlığı adaylığını Ali Rıza Koçer, Aziz Buğa, Utku Gümrükçü, Yüksel Arduç ile de paylaştım. Bu fikrimi daha sonrasında eski ilçe başkanımız ve değerli büyüğüm Ali Rıza Koçer, Aziz Buğa, İl Başkan Yardımcımız Utku Gümrükçü, değerli büyüğümüz sevgili Yüksel Arduç ve Çiğli’de siyaset yapan dürüst olduğuna inandığımız pek çok arkadaşımızla paylaştım. Sağ olsunlar bu süreçte yanımda olacaklarını bildirdiler. Mayıs ayından beri bu arkadaşlarla birlikte yürüyoruz” demişti.  

GÜMRÜKÇÜ ADAY OLACAK MI'

Akar’ın açıklaması bu ekip içinde yaşanacak problemlerin neler olabileceğini gösteriyor. Eğer Akar’a ve onun gibi birkaç kişiye adaylık sözü verilmiş ve yerine getirilmezse işte o zaman büyük sorun yaşanabilir.

Çünkü kulislerde konuşulan Koçer ve Buğa’nın kafasında ilçe başkanlığı için başka bir ismin olduğu konuşuluyor. Hatta bu ismin İl Yöneticisi ve İlçe eski Başkanı Utku Gümrükçü’nün olduğu ancak Gümrükçü’nün aday olup olmamak için bir karar vermediği gelen haberler arasında.

BELEDİYE UZLAŞI BİR ADAYLA ÇIKABİLİR

Ancak Koçer ve Buğa’nın delegasyona sormadan bir aday dayatması ise delege üzerinde ciddi bir rahatsızlık yaratabilir.  Yeni bir arayış içine girilebilir... Bu da belediye ile Beyaz listeden seçilmiş delegenin buluşmasına neden olabilir. Muhaliflerin zaferle çıktığı Çiğli’de belediye cephesinden nasıl bir hamle geleceği merak konusu. Buğa ve Koçer ikilisi arasında aday konusunda yaşanabilecek bir olumsuz durumda belediye cephesinden Zeynel Mertoğlu’nun adaylığından vazgeçerek bir uzlaşı adayı konusunda bir hamle gelebilir.  Ve belediye cephesinde çalışmalar devam edecektir.

BAŞKAN ARSLAN TOPA GİRERSE ETKİLİ OLUR

Bu çalışmalar sonunda Belediye Başkanı Hasan Arslan topa girer mi'  Başkan Arslan’ın topa girmesi durumunda farklı dengelerin olabileceği konuşuluyor. Ve özellikle uzlaşı bekleyen delege üzerinde ciddi etkili olabileceği yüksek sesle dillendiriliyor. İlçe başkanı adaylığı konusunda Zeynel Mertoğlu ısrarından vaz geçmesi durumunda delegasyon üzerinde ciddi etkisi olacaktır. Delege ile kurulacak kontak sonucunda belediye cephesinde delege sayısı artabilir. Sonuç itibariyle Koçer ile Buğa arasında yapılacak görüşmelerin sonunda Çiğli’de nasıl bir tablonun çıkacağı merakla bekleniyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.