Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Down Kafe'nin kapısı herkese açık

Down Kafe'nin kapısı herkese açık

Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Down Kafe'de, down sendromlu gençler çalışıyor. Büyükpark'ın içindeki kafe, günün her saatinde misafirlerini bekliyor. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Kafeyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla vatandaşları davet etti.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 10:08

Büyükpark içindeki Down Kafe’yi hizmete açarak, down sendromlu gençlere hem çalışma hem de sosyalleşme imkanları sağlayan Bornova Belediyesi, hemen hemen her gün burada çeşitli etkinlikler düzenliyor. Ayrıca çeşitli eğitimler alan down sendromlu gençler burada çalışıyor ve sosyalleşme imkanı buluyor. Down Kafe'de çalışan 19 yaşındaki Sedef Hacıoğlu, aynı zamanda kaynaştırma öğrencisi olarak Bornova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 11. sınıfta okuyor. Haftanın 5 günü okuldan arta kalan zamanlarında burada çalışan Sedef'in annesi Sevim Hacıoğlu, kızımın buradan çok fayda gördüğünü belirterek, "3-4 aydır burada çalışıyor sedef. Cumartesi ve pazar günleri geliyor, okuldan önce ya da sonra bir kaç saat geliyor. Sedef çok içine kapanık bir çocuktu. Artık daha girişken olmaya başladı. Buraya otobüsle kendi gelip gitmeye başladı. Bu bizim için mutluluk verici. Sedef bizim huzur kaynağımız. Onunla olduğum zaman ruhum dinleniyor. Boş zamanlarımızda kitap okuyoruz, spor salonuna gidiyoruz. 16 yaşında kardeşi var, çok iyi anlaşıyorlar. Babasıyla çok güzel vakit geçiriyorlar. Bizle sürekli zaman geçiriyordu. Ama burada sosyalleştikçe bağımsız hareket etmeye başladı" diye konuştu. Sedef ise, Down Kafe'de çalışmaktan keyif aldığını yeni insanlarla tanıştığını bunun kendisini mutlu ettiğini anlattı. 

Down Kafe'de çalışan bir diğer down sendromlu genç ise 27 yaşındaki Şükrü Akyel. Bozyaka'da yaşayan Şükrü, Ahmet Şefika Kilimci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim aldıktan sonra burada çalışmaya başladı. Haftanın 5 günü burada çalışan Şükrü, "Misafirlerimize çay ve yiyecek servisi yapıyorum. Taze sıkılmış portakal suyu hazırlıyorum. Burada çalışmak benim için çok keyifli" dedi. 

HER GÜN BURADA HEYECANLA PROJELER ÜRETİYORUZ.

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Down Kafeyi ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Down Kafe'nin 1,5 yıl önce hayata geçtiğini belirterek, "Her gün burada heyecanla projeler üretiyoruz. Bu kafenin ardından diyet kafeyi de açtık. Orada da çölyak ve PKU hastalarına uygun ürünler sunuluyor. Buranın enerjisi çok yüksek, gün içinde enerjisini kaybetmiş bütün dostlarımızı buraya bekliyoruz. Burada yeniden enerjilerini tazeleyip hayata sıkı sıkı bağlı şekilde ayrılacaklar. Biz bu projeye başladığımızda, bugünleri tahmin bile edemezdik. Getirisi manevi anlamda çok yüksek. Özel kardeşlerimizle birlikte hayatın her alanını paylaşmak bizim için çok önemli. Bütün engelleri kaldırdık. Onların talepleri doğrultusunda en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz. Onların eksiği yok +1 fazlası var. Dolayısıyla hepimiz gibi bir eğitimden geçtikten sonra burada hizmet verebiliyorlar. Üniversite mezunu özel kardeşlerimiz var. Onlarla birlikte burada hizmet veriyoruz" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.