Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de iftar krizi: 500 çalışan isyan bayrağı açtı

Ege'de iftar krizi: 500 çalışan isyan bayrağı açtı

Ramazan ayı dolayısıyla her akşam öğrencilerine ücretsiz akşam yemeği dağıtan Ege Üniversitesi'nde iftar krizi patlak verdi. Üniversitedeki taşeron firma çalışanları ekstra mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle yarın iftar saatinde yemek dağıtmayacak, iş bırakacak. 500 çalışan isyan bayrağı açtı

  • Ege Postası
  • 13.06.2017 - 16:16

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'in köklü eğitim kurumları arasında yer alan Ege Üniversitesi'nin yemekhanesinde görevli Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan personel okul yönetimine karşı isyan bayrağı açtı.

YAKLAŞIK 500 ÇALIŞAN İŞ BIRAKACAK, İFTAR YEMEĞİ ÇIKMAYACAK

Bir süredir özelleştirme dedikoduları ile anılan Ege Üniversitesi'ne bağlı yemekhanelerde işçi krizi patlak verdi. Sendikalı 509 çalışan bir süredir mesai ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma kararı aldı. Yaşanan anlaşmazlığın çözümü için yetkili sendika ile üniversite yönetimi arasında devam eden görüşmeler de sonuç vermezken, işçiler yarın akşam iş bırakma ve eylem yapma kararı aldı.

SENDİKA GELİŞMELERE İSYAN ETTİ: YEMEĞE PARA VAR, PERSONELE YOK

Okul bünyesindeki yemekhanelerde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren taşeron işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 7 No'lu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, "Arkadaşlarımızın Mayıs ayından kalan mesai ücretleri halen ödenmedi. Hafta sonu ve akşam iftar yemeklerinde ilave saatler çalışmak zorunda bırakılan personele sendikal hakları olan ve toplu sözleşmeyle kazandıkları bu para ödenmeyince iş bırakma kararı aldık. Yarın akşam saat 8'de üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve çalışmayacağız. Yapacağımız basın açıklamasıyla son bir defa işverene çağrı yapacağız. Tüm çabalarımıza karşın rektörlük ve üniversite yönetimi bizimle görüşmeye yanaşmıyor. Gerekçe olarak paramız yok deniyor ancak, iftar yemekleri için dünya kadar para harcandı. Burada esas ilginç olan çıkartacakları yemeğe para var ancak bunu dağıtan, servis eden ve hazırlayan personele para olmayışı. Üniversitede emekçinin hakları yok sayılıyor. 2015 yılından bu yana burada örgütlüyüz. Toplu sözleşmeden gelen haklarımız var. Yönetimin, yani işverenin bu tavrı, adeta istediğimi asar, istediğimi keserim demektir. Sendikayı yok sayıyorlar. Böyle iş mi olu? Tüm bunlar yemezmiş gibi bir de yemekhaneyi özelleştirip, yıl sonunda işçileri işten çıkartmak için gizli gizli hazırlık yapıyor. Bundan sonra ücretlerimiz ödenmediği takdirde, ne iftar yemeklerinde ne de hafta sonlarında ekstra mesaiye kalmayacağız. Haliyle akşamları yemekhanelerde ücretsiz verilen iftar yemeklerinin dağıtımı da duracak" dedi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.