Dolar 32,4662
%-0.06
Euro 34,8024
%-0.48
Altın 2.440,740
%0.19
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe 3 puan hasretine son verdi

Göztepe 3 puan hasretine son verdi

Ligde ve kupada oynadığı son 5 maçta 4 yenilgi 1 beraberlik alan Göztepe, TFF 1'inci Lig'deki İzmir derbisinde Altınordu'yu tek golle yenerek 3 puan hasretine son verdi.

  • Ege Postası
  • 30.01.2017 - 15:04

Şampiyonluk yolundaki rakipleri Evkur Yeni Malatyaspor ve Sivasspor'un mağlup olduğu haftada adeta 9 puanlık bir galibiyet elde eden Göztepe, adını yeniden Süper Lig potasına yazdırmayı başardı. 

Önceki hafta 2-2 sona eren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasında tribünlerden tepki gören sarı kırmızılılar, taraftarlarıyla da barıştı. Maç bitiminde maraton tribününe koşan teknik ekip ve futbolcular isyan marşını söyleyerek yeniden kenetlendi. Üst üste gelen puan kayıpları yüzünden eleştiri oklarının hedefi olan teknik direktör Okan Buruk da rahat nefes aldı. Çok kritik bir karşılaşmayı kayıpsız geçtiklerini dile getiren Okan Buruk, Özellikle ikinci yarıda sahalarına hapsolduklarını ifade eden Okan Buruk, "Denizlispor ve Gaziantep Büyüşehir Belediyespor maçlarını kazanamamanın vermiş olduğu stres sahaya olumsuz yansıdı. Altınordu da çok genç bir takım, enerjileri hiç düşmedi. Kötü futbol sergilesek de kazanmak her şeyden önemliydi" şeklinde konuştu. 

Önlerinde henüz oynanmamış 15 müsabakanın olduğunu hatırlatan Buruk, "Yeni transferlerimiz daha tam anlamıyla hazır duruma gelemedi. Fizik ve kondisyon olarak da eksiklerimiz var. En kısa sürede toparlanıp camiamızı mutlu edecek performansı sergileyeceğiz. Süper Lig'e yükselmek için tüm ipler bizim elimizde. Artık her maç final niteliği taşıyor" yorumunu yaptı. 

SAVUNMA ÇÖKTÜ

Altınordu'yu yenerek şampiyonluk yarışında umut tazeleyen Göztepe, derbide iki stoperini birden kaybetti. Sarı kırmızılılarda sarı kart gören Leo Schwechlen ile Gençer Cansev, Balıkesirspor maçı öncesi cezalı duruma düştü. Ayrıca sol bekte görev yapan Canberk Dilaver de sakatlanarak 87'nci dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Sol ayak bileğine darbe alan Canberk'in yarın MR'ı çekilecek. Bu hafta Türkiye Kupası maçları nedeniyle lige ara verileceğini hatırlatan teknik direktör Okan Buruk, "13 Şubat'ta karşılaşacağımız Balıkesirspor maçına kadar Canberk'in iyileşeceğini umuyoruz. Orta saha oyuncusu Hakan ve sol bek Tanju da hazır hale gelecektir" diye konuştu.  

TUGAY KAÇAR GÜNDEMDE

Göztepe'de Doğa Kaya ve Leroy George ile yolları ayıran yönetimin Osmanlısporlu Tugay Kaçar'la görüştüğü bildirildi. Orta sahada görev yapan 23 yaşındaki oyuncunun şartlar oluşursa sezon sonuna kadar kiralanacağı öğrenildi.

Bu arada sarı kırmızılıların yarım sezon için 700 bin TL talep eden Antalyasporlu Osman Çelik'i, ücretinde indirime gitmesi durumunda kiralık olarak transfer edebileceği de kaydedildi. Diğer yandan bazı internet siteleri ise Göztepe'nin Sivassporlu Beykan Şimşek'le ilgilendiğini duyurdu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.