Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP'den miting kararı

HDP'den miting kararı

HDP MYK toplantısında eylül ayı içerisinde Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana ve Van’da mitinglerin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı.

  • Ege Postası
  • 05.08.2017 - 07:18

HDP, 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' devam ettiği saatlerde Kadıköy KESK Şubesi'nde Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Diyarbakır’da gerçekleşen ve İstanbul'da 4’üncü gününde devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti tartışıldı. Toplantıda, 'nöbet eyleminin geldiği aşamanın başarılı' olarak değerlendirildi.

Toplantıda İstanbul’da sonra 8 Ağustos’ta Van’da devam edecek olan nöbet toplantının konuları arasında yer aldı. HDP, Van’da başlatacağı nöbete müdahale olması durumunda halk toplantıları ile halk buluşmaları gerçekleştireceğini belirtti. Toplantıların ise köylerden mahallelere kadar birçok noktada yapılacağı kaydedildi. HDP, herhangi bir ablukayı Van'da kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

Nöbetin ardından neler yapacaklarına dair gelişmelerin de masaya yatırıldığı toplantıda, eylül ayı içerisinde Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Mersin, Adana ve Van’da mitinglerin gerçekleştirileceği kararlaştırıldı. Aynı şekilde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde de eş zamanlı mitingler gerçekleştirileceği kararı alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.