Dolar 32,5583
%0.22
Euro 34,9219
%-0.14
Altın 2.440,690
%0.18
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta başkanlar arasında polemik büyüyor

Konak'ta başkanlar arasında polemik büyüyor

Konak'ta '5 Aralık' polemiği yaşanıyor. Mecliste yaşananlardan sonra AK Parti cephesinden gelen eleştirilere CHP'den kontra geldi. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, mevkidaşı Ak Partili Temel Yıldırım'a, " Hazımsızlığını anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. Konak'ta başkanlar arasında polemik büyüyor!

  • Ege Postası
  • 07.12.2016 - 13:47

EGE POSTASI - Konak'ta 5 Aralık polemiği sürüyor. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın meclis toplantısına giderek '5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü' nedeniyle mecliste konuşma yapmasını ve Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a çiçek vermesini AK Parti 'şov' olarak nitelendirmiş ve meclisi terk etmişti. 

Konak'ta AK Parti meclisi terk etti Konak'ta olaylı meclis valiliğe taşınıyor AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında Konak Belediye Meclisi'nde CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak'ın "5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü" nedeniyle konuşma yapmasının "usul ve hukuken hatalı olduğunu" söylemiş, konuya ilişkin İzmir Valiliğine başvuru yapacaklarını açıklamıştı. Yıldıırm, toplantıda meclis salonu içerisinde pankart açılmasının etiğe ve hukuka aykırı olduğunu söylemişti.

BAŞAK: HAZIMSIZLIK!

CHP Konak İlçe Başkanı başak, yazılı açıklamayla AK Partili mevkidaşı Yıldırım'a yanıt verdi;

Başak açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verildiği günün yıldönümü olan 5 Aralık’ta; Belediye Başkanımıza, keza seçilmiş Kadın Belediye Meclis Üyelerimize, Seçilmiş Kadın Muhtarlarımıza günün önemine vurgu yapmak, hatırlatmak adına küçük de olsa bir jest yaparak birer buket çiçek takdim ettim.  

AKP İlçe Başkanı Sayın Temel Yıldırım’ın bu jestten dolayı hazımsızlığını anlamakta güçlük çekiyorum.

Aynı zamanda eski bir İl Genel Meclisi üyesi olarak seçilmişlerin meclisinde siyaset yapılmayacağını da çok iyi bilirim. Parti farkı gözetmeksizin, siyasi bir mesaj vermeksizin ve henüz meclis oturumu açılmadan kadınlarımıza  bir buket çiçek verilmesine bile tahammül edilmediğini hayretle gördük. AKP grubu meclisi terk ederek sözüm ona bizi protesto etti. Bu tablo, AKP nin kadınlarımıza verdiği değeri de ortaya koymaktadır. Oysa AKP İlçe Başkanı Sayın Yıldırım da bu anlamlı günde Mecliste bulunsaydı biz, kendisine bu jesti birlikte yapmayı önerirdik. 

Mevkidaşım Sayın Yıldırım acemi bir siyasetçi olabilir… Ancak AKP Milletvekillerinin de ucuz bir siyaset örneği sergileyerek konu ile ilgili demeç vermeleri karşısında biz de en kısa zamanda hak ettikleri cevabı kendilerine vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Son olarak, şimdilik şunu belirteyim ki, buradan AKP ye ekmek çıkmaz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.