Dolar 32,4665
%-0.06
Euro 34,7382
%-0.67
Altın 2.440,150
%0.16
Bist-100 9.935,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kriz yaratan projeye ÇED freni: Bu sefer halk karar verecek

Kriz yaratan projeye ÇED freni: Bu sefer halk karar verecek

Üçkuyular'da Doğuş Holding tarafından yapılması planlanan dev AVM ve otel projesinde ÇED süreci sil-baştan ilerlerken, kritik bir gelişme daha yaşandı. Eski semt garajı, pazaryeri ve ilçe terminalinin yerine yapılacak yatırımda son sözü 27 Nisan tarihinde halk söyleyecek. Kriz yaratan projeye ÇED freni

  • Ege Postası
  • 07.04.2017 - 09:29

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Üçkuyular semtinde inşaatına başlanan AVM projesinde yine flaş bir gelişme yaşandı. Kamuoyunda sayısız tartışmaya yol açan ve yargıya taşınan proje için yeniden başlayan ÇED sürecinde bu sefer son kararı İzmir halkı verecek. Üçkuyular Semt Pazarı'nın taşınmasıyla gündeme gelen ve mahkemelik olan proje için yeni ÇED süreci böylece uzayacak ve onay bekleyen dev yatırım da Ankara'da noktalanacak.

İzmir İstinye Park'a ikinci ÇED başvurusu

DEV AVM VE OTEL PROJESİ HALKIN KANTARINA ÇIKIYOR

Üçkuyular'da eski pazaryeri, ilçe terminali ve semt garajının bulunduğu toplam 42 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezlerinden olacak İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi ve Otel projesinde ÇED süreci sil baştan ilerliyor. Doğuş Holding tarafından yaklaşık 460 milyon TL'ye inşa edilecek yatırım için 2014 yılında alınan "ÇED gerekli değildir" kararı projenin revize edilmesi nedeniyle iptal edilirken, süreçte kritik bir gelişme daha yaşandı.

BİR YIL DAHA SARKTI

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün verdiği ön onayın ardından projeyi yakından ilgilendiren flaş bir karar daha geldi. Önceki yıl mahkemeye taşınan ve pazaryeri ile ilçe garajının kaldırılmasıyla kriz yaratan dev AVM projesi bu kez halkın kantarına çıkacak. İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre, 2 yılda tamamlanması planlanan proje için 27 Nisan 2017 tarihinde ÇED sürecine yön verecek halkın katılım toplantısı düzenlenecek. İzmir halkı, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve yerel idare ile resmi kurumların temsilcilerinin katılacağı toplantının yeri ve saati ise önümüzdeki günlerde ayrıca ilan edilecek.

KRİTİK TARİH 27 NİSAN 2017

Görüş ve önerilere açılan projenin ÇED onayı alabilmesi için bir yıl daha beklenecek. Bu gelişmeyle birlikte daha 2019 yılında tamamlanması beklenen İstinye Park İzmir projesi yaşanacak bürokratik süreç ve resmi işlemler nedeniyle ancak 2020 yılında açılabilecek.  

PROJEDE NELER VAR'

Yaklaşık 7 sene önce duyurulan ve İzmir kamuoyunda çeşitli tartışmalara yol açan dev AVM projesi kapsamında Üçkuyular'da alışveriş merkezi ve mağazaların yanı sıra, otel, rezidans ve otopark gibi tesisler yapılacak. 41 bin metrekare alan üzerinde kurulacak ve Türkiye’nin en büyük AVM’lerinden olacak olan "İzmir İstinye Park Alışveriş Merkezi" projesine ait 2014 yılında hazırlanan ÇED başvuru dosyasında yapılan son revizyonla birlikte toplam inşaat alanı 301 bin 185 metrekareye düşürülürken, otel lobisi ve sinema salonlarının yeri ile ilgili değişikliğe gidildi. İstinye Park kompleksi zemin kotundan itibaren 5 kat yer altına inecek, 4 katı ise otopark olacak. Tesisteki bodrum kat süpermarket ve mağazalar için değerlendirilecek, zemin kat ve birinci kat da mağazalar ve otel lobisi olarak kullanılacak. İkinci katta ise mağazalar, restoranlar, otele ait balo ve toplantı salonları olacak. Üçüncü kat çocuk ve eğlence merkezleri, 4'üncü kat ile 24'üncü katlar arasında otel odaları yer alacak ve proje kapsamında ayrıca toplam bin 885 araçlık otopark inşa edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.