Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Murat Akın 8 diyecek

Murat Akın 8 diyecek

TFF 1'inci Lig'de 6 farklı takımla 7 şampiyonluk yaşayan Murat Akın, Eskişehirspor finalinde kupayı sekizinci kez kaldırmak istiyor.

  • Ege Postası
  • 01.06.2017 - 13:41

TFF 1'inci Lig Play Off finalinde pazar günü Antalya'da Eskişehirspor'la karşılaşacak Göztepe'de Teknik Direktör Yılmaz Vural, Süper Lig'e giden yolda önlerinde sadece 90 dakika kaldığını söyledi. Eskişehirspor ile Türkiye liglerinin son maçına çıkacaklarını, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin bile bu müsabakadan önce oynanacağını hatırlatan Vural, "90 ya da 120 dakika; maç ne kadar sürerse sürsün, kazanan biz olmak istiyoruz" dedi.

Göztepe'nin 18 yıl önce yine Antalya'da oynanan Play Off finalinde Çaykur Rizespor'u yenerek Süper Lig'e çıktığını hatırlatan tecrübeli teknik adam, "Finalin yine Antalya'da oynanması bize moral veren bir durum. Son derece deneyimli ve kaliteli oyunculara sahip iki takım karşılaşacak. İzmir'e yine kupayla döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

İki takımın da Süper Lig'i iki hak ettiğini ifade eden Yılmaz Vural şunları söyledi: 

"Göreve geldiğim günlerde, 'Ligin sonlarına doğru bu takım toparlanır' demiştim. Çocuklar beni mahcup etmedi. Ben çocuklarıma çok inanıyorum. Taraftar da bize inanıyor. Üst üste 5 maçın 4'ünü kaybettiğimizde dahi arkamızda oldular. Destekleri unutulacak gibi değil. İsyan Marşı ile beraber buralara kadar geldik. Camiamız uzun yıllardan beri başarıya hasret, Süper Lig'de olma hayalini gerçekleştirmek adına önümüzde 90 dakika kaldı. Gönül istiyor ki kazanan biz olalım" diye konuştu.

Finalin Yılmaz Vural-Mustafa Denizli rekabeti gibi görülmemesi gerektiğini sözlerine ekleyen Vural, "O 23'üncü haftada, ben 26'ıncı haftada göreve geldim. Takımları sonradan devraldık. Adaptasyon süreci kolay olmadı" dedi.

İZMİR UYUMAYACAK

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Antalya'da kariyerinin altıncı play off finaline çıkacağını söyledi. 1994-95 sezonunda Eskişehirspor'u play off'tan Süper Lig'e çıkardığını hatırlatan tecrübeli teknik adam şöyle devam etti:

"Finali kazandıktan sonra Konya'dan Eskişehir'e araba konvoyuyla döndük. Oradaki 300 bin kişilik kutlamayı hiç unutmuyorum. İnanıyorum ki Antalya'dan İzmir'e de konvoyla geleceğiz. Sadece Göztepe'nin değil, tüm İzmir'in Süper Lig sevincini görür gibi oluyorum. Güzelyalı'nın pırıl pırıl meşalelerle aydınlanacağını, sabahlara kadar insanların bu sevinci kutlayacaklarını biliyorum. Şimdiden tüylerim diken diken oluyor. Bu insanları bu duygudan mahrum etmek istemiyoruz."

TEKE TEK MARKAJ

Göztepe'de tarihi randevu için geri sayım başlarken Teknik Direktör Yılmaz Vural, takım halinde yapılan toplantıların yanı sıra, futbolcularını bire bir görüşmelerle de motive etmeye çalışıyor. Urla Adnan Süvari Tesisleri'ndeki antrenmanlarda futbolcularıyla yakından ilgilenen Vural, son çalışmada kaleci Günay'la görüşerek kendisine olan güvenini dile getirdi. Sarı kırmızılılar, maçın seri penaltılara gitmesi ihtimalini de göz önünde bulundurarak antrenmanlarda penaltı da çalışıyor.

SÜPER İKİLİDEN SÖZ

Göztepe'de bu sezon gösterdikleri performansla son yılların en skorer ikilisi olan Adis Jahovic ve Umut Nayir, play off'ta şampiyonluk sözü verdi. Makedon yıldız Jahovic, sarı kırmızılı formayla 20 gol atarken, Umut uzun süre yedek kalmasına rağmen 13 gole ulaştı. Genç santrfor, özellikle Boluspor'la oynanan play off yarı final ilk maçında 2 gol atarak Göztepe'ye finalin kapılarını açtı. Göztepe'nin sezon boyunca attığı 59 golün 33'ünün altında imzaları bulunan ikili, Süper Lig'e çıkacak tarafın kendileri olacağını söyledi. 

MURAT AKIN 8 DİYECEK

TFF 1'inci Lig'de 6 farklı takımla 7 şampiyonluk yaşayan Murat Akın, Eskişehirspor finalinde kupayı sekizinci kez kaldırmak istiyor. Tecrübeli orta saha oyuncusu, TFF 1'inci Lig'de son 6 sezonda üst üste 6 kez Süper Lig'e çıkarak kırılması güç bir rekora imza attı. Murat Akın 2010-11'de Orduspor, 2011-12'de Kasımpaşa, 2012-13'te Konyaspor, 2013-14'te Başakşehir, 2014-15'te Kayserispor, 2015-16'da ise Kardemir Karabükspor'la bu mutluluğu yaşadı. Kariyerinde hiç final kaybetmeyen deneyimli oyuncu, takımının Eskişehirspor'u yenmesi durumunda üst üste 7'nci defa Süper Lig coşkusu yaşayacak. 31 yaşındaki futbolcu, 2008-09 sezonunda da Kasımpaşa formasıyla Süper Lig'e yükselmişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.