Dolar 32,4452
%-0.13
Euro 34,7338
%-0.68
Altın 2.439,300
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te meclis aritmetiği sil baştan!

Ödemiş'te meclis aritmetiği sil baştan!

İzmir Ödemiş'te meclis aritmetiğini alt üst eden bir gelişme yaşandı. Yerel seçimlerde mecliste 4 üyeyle temsil edilme hakkı kazanan MHP, yedek üyelerin görevi kabul etmediğinden kalan son iki yılı 3 üyeyle tamamlayacak. AK Parti tek başına meclis çoğunluğuna ulaşmış oldu. Yedek üyeler kabul etmedi...

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 16:58

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Partili Mahmut Badem'in belediye başkanı koltuğunda oturduğu Ödemiş'te, meclis aritmetiğini yakından ilgilendiren flaş gelişmeler yaşanıyor.

Ödemiş'teki 4 MHP'li meclis üyesi arasında yer alan aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi Anıl Selek ile eski ilçe başkanlarından Sedat Turman parti içinde yaşanan encümen krizi nedeniyle hem partiden hem de meclis üyeliğinden istifa etmişti.

2 YEDEK GÖREVİ KABUL ETMEDİ

Selek ve Turman'ın yerine MHP'nin yedek meclis üyelerinden Mutlu Işıktaş meclise girerken, yedek üçüncü sıradaki Mehmet Okumuş görevi kabul etmedi. Okumuş'un görevi kabul etmemesi üzerine yedek dördüncü üye olan Bilal Irmak'a davet gitti. Irmak da görevi kabul etmedi. İkili belediyeden gelen görev çağrısına yönelik hem görevden feragat ettiklerine dair, hem de meclis üyeliğinden istifa ettiklerine dair dilekçeyi belediyeye ve ilçe seçim kuruluna gönderdi. 

AK PARTİ ÇOĞUNLUĞU YAKALADI

Yaşanan gelişme üzerine kalan 2 yılda MHP'yi mecliste 3 üye temsil edecek. MHP'nin yedek sıralarında kimse kalmadığından dolayı meclisteki boş koltuk ise oy sayısına göre AK Parti'den yedek bir isimle doldurulacak. Böylelikle 3 yıldır mecliste tek başına yeterli çoğunluğa ulaşamayan AK Parti, artı bir meclis üyesiyle 3 yılın sonunda mecliste çoğunluğu yakalayacak. 

MECLİS 16-16'YDI!

Yerel seçimlerde Ödemiş'te AK Parti'li Mahmut Badem Belediye Başkanı seçilirken, Belediye Başkanı Badem dışında 31 kişilik meclis 15 AK Partili, 12 CHP'li ve 4 MHP'li den oluşmuştu.  CHP ve MHP'nin toplam meclis üyesi sayısının belediye başkanı Mahmut Badem'in oyuna rağmen meclisi kilitlediğinden (16-16) dolayı AK Parti, 3 yıldır üst üste encümene MHP'den bir isim yazmış ve mecliste MHP'nin desteğini almıştı. Yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti'nin mecliste CHP'den veya MHP'den ihtiyaç duyduğu 1 oya gerek kalmamış oldu.

MHP'NİN YEDEĞİ KALMADI

Yerel seçimlerde Anıl Selek, Ceyhun Kınlı, Kudret Özdamar ve Derya Coşkun MHP'den meclise giren isimler olmuştu. Süreçte Kudret Özdamar istifa etmiş yedek birinci sıradaki Sedat Turman meclise girmişti. Geçtiğimiz günlerde Anıl Selek ve yedekten meclis giren Sedat Turman'ın da istifa etmeleri sonrası yedek ikinci sıradaki üyelerden Mutlu Işıktaş meclise girerken, yedek üçüncü sıradaki Mehmet Okumuş ve yedek dördüncü sıradaki Bilal Irmak görevi kabul etmedi. Böylelikle MHP'den  yedek üye kalmamış oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.