Dolar 32,5795
%0.29
Euro 35,0103
%0.11
Altın 2.460,230
%0.99
Bist-100 9.901,00
%1.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öksürük faydalı bir refleks

Öksürük faydalı bir refleks

İZMİR Üniversitesi Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ünsel, öksürüğün, solunum yolu hastalıklarının iyileşmesine katkı sağlayan faydalı bir refleks olduğunu, ilaçlarla baskılamaya çalışmak yerine, nedenlerinin araştırılması gerektiğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2015 - 13:39
Kış aylarında birçok kişide nezle ve griple birlikte başlayan öksürüğün vücuda faydalı bir refleks olduğunu, ilaçlarla iyileştirilemeyeceğini öne süren İzmir Üniversitesi Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ünsel, "Sağlık ocağı veya hastanelerde öksürüğün nedeni ortaya çıkarılmadan rutin şekilde öksürük ilaçları veriliyor. Bu doğru oymayan bir uygulama. Öksürük aslında faydalı bir reflekstir. Hava yollarımıza temas eden bakteri, virüs ve zararlı partikülleri dışarı atmak için oluşmuş bir davranış biçimidir. Nezle ve grip olunduğunda hava yollarında zararlı mikroorganizmalar birikir. Öksürük ile bunlar vücut tarafından atılır. Çok özel durumlar dışında bu ilaçları kullanmamalıyız" dedi.

"NEDENİ ARAŞTIRILMALI"
Tıp kitaplarında öksürük kesici ilaçların yer almadığını ifade eden İzmir Üniversitesi Hastanesi Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Mehmet Ünsel, “Öksürük ilaçları neden bu kadar yaygın yazılıyo? Sonuç tedavi edilmeye çalışılıyor, ancak nedeni araştırılmıyor. Öksürüğün nedenini ortadan kaldırmıyorsanız, verdiğiniz hiçbir şurup veya tablet işe yaramayacaktır" diye konuştu. 

"HASTA YIPRANIYOR"
Öksürüğün nedenlerini sıralayan Ünsel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öksürük, enfeksiyon, geniz akıntısı, reflü ve tansiyon ilaçlarının kullanımı nedeniyle ortaya çıkar. 10 günü geçmeyen öksürükler iyileşmeye yardımcı türdendir. 6 haftayı geçen öksürükler ise sebebi hekimler tarafından anlaşılabilir. Kısa süreli öksürüğü olan hastalara ilaç yazılması zaman kaybına, yanlış tanı konmasına ve hastanın yıpranmasına neden olur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.