Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Öztürk'ten Körfez Projesi çıkışı

Öztürk'ten Körfez Projesi çıkışı

DENİZ Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) onayı alan İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'ne biran önce başlanıp tamamlanmasının İzmir için çok önemli olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 19:50

İZMİR - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclisi'nde Oda'nın danışmanı Ersel Zafer Oral, Meclis üyelerine İzmir Limanı hakkında bilgi ve değerlendirme içeren sunum yaptı. İzmir Limanı'nın kan kaybetmesinde İzmir ve bölge limanlarının günü iyi okuyamaması ve kendini güncelleyememesinin etkili olduğunu söyledi. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'yle ilgili bilgi veren Oral, "24 milyon metreküp taranacak malzeme var. İyi nitelikli kısım liman sahasında, bir kısmı belediyenin arıtma sahası önünde. Bunlar bir adada kullanılacak. ÇED süreci tamamlandı, kazma vurulması açısında artık hiçbir eksik kalmadı. Bu bölgede liman yatırımları yavaşlayınca Ege bölgesindeki firmalar, limanların arttığı Marmara'ya kaçtı, bundan sonra Kuzey Ege'ye ve Güney Marmara'ya kaptırdığımız yüklerin tekrar bizlere gelmesini istiyoruz, Kara navlunları o kadar arttı ki herkes limana yakın olmak istiyoruz. 2010 yılından 310 milyon dolar yetiyordu, 500 milyon dolar gibi bir yatırıma ihtiyaç var, her koyduğunuz 1 dolar, 3 dolar olarak geri gelecektir. Burası değerli ve modern bir liman olacak" dedi.

Oda Başkanı Yusuf Öztürk ise yaptığı konuşmada ÇED onayı verilen İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin İzmir için hayati önem taşıdığını söyledi. Öztürk, "150 metre genişlik ve ortalama eksi 11 metre derinlikte olan yaklaşma kanalının 250 metreye genişletilerek eksi 14 metre derinleştirilmesi, İzmir Limanı'nın Panamax ve Post-Panamax tipi gemilere uygun hale getirilmesini sağlayacak. Limanın kapasitesinin büyümesine imkan verilecek ve sirkülasyon kanalları sayesinde İzmir Körfezi'nin su kalitesi iyileştirilecek. Bu projede her bir gün gecikme, İzmir'in geleceğinden büyük kayıp anlamına geliyor. Projenin bir an evvel başlayıp tamamlanması en büyük dileğimizdir. Beş yıl ÇED onayı için bekledik. Onaylandı, şimdi neyi bekliyoru? ÇED onayı almak için kaybedilen yıllar, yatırımın en kısa sürede tamamlanması ile telafi edilmelidir" dedi.

Öztürk, ABD'nin Florida Eyaleti'nde Mart ayında düzenlenecek Miami Kruvaziyer Fuarı'nda (Seatrade Cruise Global) İzmir Alsancak Limanı ile Miami Limanı'nın (Porf of Miami) 'kardeş liman' olma konusunda protokol imzalanacağını açıkladı. Öztürk, 14 Mart'da gerçekleşecek kardeş liman protokolü özellikle kruvaziyer turizmine her iki limanın işbirliği yapacağını ve bunun kente katkısının olacağını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.