Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Pekdaş'tan Yıldırım'a çok sert yanıt

Pekdaş'tan Yıldırım'a çok sert yanıt

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'tan, kendisini eleştiren ve "Diploması ondan utanıyordur" açıklamasında bulunan AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım'a sert yanıt geldi.  Başkan Pekdaş, AK Parti İlçe Başkanı Temel Yıldırım için, "Bundan sonra orada oturtmayacağım" dedi.  Pekdaş'tan AK Partili Yıldırım'a çok sert yanıt:

  • Ege Postası
  • 08.09.2017 - 16:44

ERMAN ŞENTÜRK / EGEPOSTASI - AK Parti'li meclis üyelerinin kendi aralarındaki gerginliği örtbas etmek amacıyla kendisine saldırdığını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bana diktatör ve faşist yakıştırması yapanlar önce dönüp aynada kendilerine baksınlar" dedi.

"REZİL OLDULAR!"

Son meclis toplantısında yaşanan tartışmaları egepostası'na  değerlendiren ve AK Parti'li isimlerin toplantı salonunu terk etmesini kendi içlerinde yaşadıkları gerginliği örtbas etmek için kullandıklarını belirten Konak Belediye Başkanı Pekdaş, "Salondan çıkmaya hazır gelmişler. Konak Belediyesi'nden onlara ekmek çıkmaz. İşte böyle rezil olurlar... Diplomam benden utanıyorsa, en azından benim utanılacak bir diplomam, uzmanlığım var demektir. Onu da kanıtlıyorum" dedi. 

YILDIRIM'A SESLENDİ: BUNDAN SONRA ORADA OTURTMAYACAĞIM

Pekdaş, yaşanan gerginlik nedeniyle önümüzdeki meclis toplantısından itibaren AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım'ın mecliste aynı sıralara oturmasına izin vermeyeceğini açıkladı ve şunları kaydetti:

"Benim o toplantıda yaptığım tek hata meclis üyesi olmamasına rağmen, Temel Yıldırım'ın meclis üyeleri arasında oturmasına izin vermekti. Bundan sonra geldiği meclislerin hiçbirisinde onu orada oturtmayacağım. Tek hatam ona karşı fazla demokrat davranmaktır. Usül neyse odur... Onun yeri arkada dinleyicilerin arasında oturmaktır. Bundan sonra oraya oturacak. Biz meclis üyelerinin arasında otursun, görüş alışverişinde bulunsunlar, ne söylüyorsa söylesinler, burası gayet, açık, şeffaf, her şeyin konuşlulduğu bir meclis olsun istiyoruz. Hiçbir şüpheli şey kalsın istemiyoruz. Yaptığımız işin ne olduğunu biliyoruz, her şeyin hesabını verebilecek özgüvene sahibiz. Kurallara uygun olsun mu istiyor, o zaman onun orada oturmaması gerekiyor."

ÖNCE DÖNÜP AYNAYA BAKSINLAR

AK Parti'li meclis üyelerinin salonu terk etmesini manidar bulduğunun da altını çizen Konak Belediye Başkanı Pekdaş "Sonuna kadar herkese söz hakkı veriyorsam çok memnunum. Parlamentola, meclisler konuşulan yerlerdir. Herkes sonuna kadar konuşsun, tepkisini göstersin. Konuşanlardan korkan insanlardan korkusunu gösterdiler. Kimsenin söz hakkı kesilmedi. Geçen meclis de aynı şeyler oldu. Konuşulmuş, oylanmış konular hakkında bile herkese söz hakkı verdim. Ama bu konuda itiraz edenler, faşist diyenler, diktatör diyenler referandumda meclisi devre dışı bırakan bir anayasa teklifinde ne tarz br tarz sergilediler, önce aynaya baksınlar. Önce bir kendi genel başkanlarına baksınlar. Ondan parlementoyu kapatan partinin mensubu. Bugün Türkiye'de maalesef anayasa referandumu ile parlamento kapatılmıştır. Artık mecliste kanun tartışmaları bile yapılmıyor, kanun hükmünde kararnameler ile ülke yönetiliyor. Bu kadar özgür bir meclis onların dokularına da uygun gelmedi. Onlara birisi emir verecek, parmak kaldırın diyecek, kaldıracaklar. İlçe başkanı dışarı çıkın dedi, çıktılar" diye konuştu.

BASİRETSİZLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

"Bu olay basiretsizliklerinin ortaya çıkmasıdır" diyerek devam eden Başkan Pekdaş şunları ifade etti: "Bir önceki toplantıda yaptıkları hatalardan dolayı oraya ezik geldiler. Alkollü yer bölgesi tespiti yapılıyordu. Yerler belirli değil dediler. Haritalar var, sokak sokak, cadde cadde... Hem haritalar, hem de listeler var. Onlar da komisyon üyesi. Meclis salonunda ekrana da yansıtıyoruz. Belirsiz diyorlar. Dosyayı incelemedikleri, ders çalışmadıkları, ezberden muhalafet yaptıkları, muhalefet yapmış olmak için yaptıkları belli oluyor. Bir de alkol izni vermeyelim diyorlar. Öyle bir bilinçaltı var. Bizim derdimiz ruhsat değil. Alkollü yerler belirleniyor. Nerenin ruhsat alacağı yönetmeliklerde zaten belli, o şartları taşımıyorsa vermeyiz. Kaymakamlık da olur verdi. Bizim alkollü yer tespitlerimiz Konak en geniş sınırlarındayken alınmış. Sınırlarımız Gaziemir'e, Güzelbahçe'ye, Karabağlar'a, Buca'ya kadar uzanıyordu, ama ilçe sınırlarımız değişti. Bunları güncelleştirmemiz gerekiyordu. Bunları netleştirdik." 

"BU ZİHNİYETTEN TÜRKİYE'YE HAYIR GELMEZ"

Pekdaş, Yıldırım'ın kendisine yönelik "Marjinal örgütlerin sözcüşüğünü yapıyor" sözlerine de sert tepki gösterdi ve "İcazete o kadar alışmışlar ki... Otur deyince oturup, kalk deyince kalkacaklar... Bu kadar açıklama, konuşma, seffaflık, bunlara bol geliyor. Böyle bir sistem olmasın istiyor. Biz konuşan, hakkını arayan bir Türkiye, demokratik haklarını kullanabilen bir Türkiye olsun özlemiyle mücadele ediyoruz. Bu siyasi parti olmanın niteliği gereğidir. Temel Yıldırım, "Marjinal grupların sözcüsü" gibi ifadelere de yer vermiş. Zihniyetlerinin ne olduğunu gösteriyor. Hep çamur atmak, iftira atmak derdinden siyaseti kirletiyorlar. Marjnal grupların da siyaset yapmauya hakkı vardır. En marjinal fikirleri söytledikleri için idam edilenler, bugün dünyanın ve bilimin gelişmesini sağlayanlardır. En marjinallerin bile söz hakkı bulması demokrasinin gereğidir. Demokrasinin yok olması için mi çalışıyorlar, yoksa demokrasi için mi, o belli değil... Demokrasiyi savunan adam "Marjinal grupların sözcüsü" gibi laflar etmez. Onun da konuşmaya, örgütlenmeye hakkı vardır der. Aynı açıklamada o kadar çok çelişki var ki... Bu çelişki kafa yapısını da göstermektedir. Bu kafa yapısı nedeniyle Türkiye hayırlı bir noktada değildir. Tüm dünyadan soyutlanmış, ekonomisi kötü, herkesle kavgalı, tüm aleme ayar vereceğini zanneden bir zihniyet Türkiye'ye hayır getirmez. Tüm dünyaya ayar verdiklerini zannediyorlar. Belediye başkanına da ayar verelim diyorlar. Orada dursunlar..." diyerek konuşmasına son verdi.  

Konak Meclisi karıştı! AK Parti'den Başkan Pekdaş'a çok sert eleştiri

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.