Dolar 32,4045
%-0.25
Euro 34,7420
%-0.66
Altın 2.438,740
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin’den Kocaoğlu’na büyük çağrı

Şahin’den Kocaoğlu’na büyük çağrı

Menemen’de Expomen Agro Hayvancılık Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı açılışında konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bölgede damlama sulama sisteminin hayata geçirilmesi için çağrı yaptı.   Tarım ve hayvancılık fuarı açılışında

  • Ege Postası
  • 12.04.2017 - 16:30

EGEPOSTASI – Menemen Belediyesi, İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, İzmir Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, İzmir Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Menemen Ticaret Odası ve Menemen Ziraat Odası önderliğinde düzenlenen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, Menemen Gölpark’ta törenle açıldı.

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da kutlama telgrafı gönderdiği açılışta konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, hem hükümete, hem de Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu. İlçe belediyesi olarak, kendi üzerlerine düşeni yaparak, tarım ve hayvancılığı yeterince geliştirmelerinin mümkün olmadığını belirten Başkan Şahin, hükümetin de destek vermesi gerektiğini söyledi.

Egetürk  Televizyonu'ndan da canlı yayınlanan açılıştaki konuşmasında,“Bu fuarın açılışı münasebetiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ricam var” diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İzmir  Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de tarım daire başkanlığını kuran ilk belediye. Ova yollarına büyük hizmetler veriyor. Ben ova yollarını yapmaya 2004’te ilk başlayanlardanım. Sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da büyük katkı verdiğini biliyorum. Şimdi yapılabilecek daha büyük bir katkı var. Su çok önemli. Suyu biz alıyoruz, alabildiğine ziyan ediyoruz. En değerli varlığımızı, bu toprakların işlenmesinde, ürün yetişmesinde en büyük etken olan su heba oluyor. Büyükşehir Belediyesi, beş yıllık plan dahilinde Menderes ve Gediz havzasında sistemi damlama suyuna çevirebilir. Yapılamayacak bir şey değildir. Bu konuşmam sayın Başkan Aziz Kocaoğlu’na gidecektir. O da planlamaya alacaktır. Alkış gelirse, alır Aziz başkanım. Bu çok önemli bir öneridir. İş ve istihdam olanağı daha iyi sağlanacak, verim artacaktır. Köylüye çiftçiye, tarıma destek vereceksek, reel projelerle destek vermek zorundayız. Atatürk ne demiş, ‘Köylü milletin efendisidir’ demiş. Ben de sözlerimi Atatürk’ün bu güzel sözüyle bitirmek istiyorum. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları, torunlarıyız. Köylü milletin efendisidir. Köylüye tam desteğe devam ediyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.