Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Su Ürünleri Hali dökülüyor!

Su Ürünleri Hali dökülüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 milyon lira harcanarak baştan sona yenilen Su Ürünleri Hali adeta kan ağlıyor. Tesis gerek kullanılan malzemelerin kalitesizliği, gerekse yoğun kullanıma bağlı olarak üç ay bile geçmeden tel tel dökülmeye başladı.  6 milyon lira harcanmıştı, rast gelmedi!

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 10:57

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, kıyı tasarım çalışmalarında yaşadığı hayal kırıklığının bir benzeriyle Balık Hali'nde karşılaştı. Tepeden tırnağa yenilenen tesise harcanan onca para boşa giderken, hal eski günlerini mumla arar hale geldi. 

DAHA ÜÇ AY BİLE GEÇMEDEN DÖKÜLMEYE BAŞLADI
İzmir Su Ürünleri Hali'nde yenileme çalışmalarının üzerinden henüz üç ay geçmesine karşın ortaya çıkan manzara esnafı üzdü. Deniz ürünlerinin uygun fiyatla alıcılarla buluştuğu hal tesisindeki mezat alanında yer alan akrilik zemin kaplamaları kullanılan malzemenin kalitesizliğinden ötürü söküldü ve kullnılamaz hale geldi.

ORTAYA ÇIKAN MANZARA ESNAFIN TEPKİSİNİ TOPLADI
Binlerce lira harcanarak yenilenen zemin dokusunun son hali sarf edilen onca emeğin de boşa gittiğini gözler önüne serdi. Esnafın tepkisini çeken manzara neticesinde belediyeye şikayetler yağarken, kısa süre içinde aynı alanda tekrardan yenileme çalışması yapılması bekleniyor. 

6 MİLYON LİRA HARCANARAK YENİLENMİŞTİ
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 50 bin ton balığın işlem gördüğü İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali, günde ortalama 1000-1500 araç ile 5 bin kişiyi aşan bir topluluğa hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi'nin daha sağlıklı ve hijyenik koşulların oluşturulması için Su Ürünleri Hali'nde geçen yıl tepeden tırnağa yenileme çalışması yürütmüştü.

Tesisteki yenileme çalışmaları kapsamında, saç çatı sistemi yerine sandviç panel çatı kaplaması yapıldı. Dış mezat alanı olarak kullanılan meydan sahası şeffaf polikarbon çatı paneli ile kaplandı. Kapalı mezat alanın karo olan zemini, daha hijenik olması için 6 mm kalınlığında poliüretan ile kaplandı. Halin iç ve dış cepheleri boyandı. Güvenlik için 3 metre yüksekliğinde beton prekast duvarlar yerleştirildi. Kapalı alanındaki su kanallarındaki ızgaraların tamamı paslanmaz (galvaniz) malzeme ile değiştirildi. Hal sahasında koku oluşumunu engellemek amacıyla yeni ızgara ve kanal sistemleri yapıldı. Mevcut trafo güçlendirildi; tüm pano ve elektrik tesisatları yenilendi. Kapalı ve açık mezat alanlarına yeni aydınlatmalar takıldı. Trafo yenilenmesiyle her yıl sıklıkla meydana gelen elektrik kesilmelerinin önne geçildi. Yangın ihbar sistemi yapıldı. Çatlak ve kırıklar nedeniyle bakteri üremesi ile beraber oluşan kokuların önüne geçmek için hasır çelik donatılı vakumlu beton yapıldı. Hal ana giriş kısmına hale giriş yapan araçlar için dezenfeksiyon havuzu yerleştirildi. Hal içi kapalı ve açık alanlara 72 adet kamera takıldı. Hal ana giriş kapısı karşısındaki alan 50 araçlık otopark olarak düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2016 yılındaki tüm bu çalışmalar için 6.1 milyon liranın üzerinde harcama yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.