Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'da kriz yaratan planlara Büyükşehir onayı

Torbalı'da kriz yaratan planlara Büyükşehir onayı

Torbalı ilçesinde çeşitli tartışmalara yol açan ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in "İspat etmeyen şerefsizdir" sözüyle gündeme gelen yeni imar planlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı ortaya çıktı. Torbalı'da hedefe Başkan Görmez konuldu ama...

  • Ege Postası
  • 12.05.2017 - 14:06

EGE POSTASI- İlçeyle ilgili kriz yaratan ve her seferinde itirazlara konu olan 5 bin ölçekli imar planlarının Ocak ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı ortaya çıktı. Belediye meclisi tarafından karara bağlanan ve Torbalı ilçe merkezinin büyük bölümünü kapsayan planlar yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 25 bin ölçekli çevre düzeni planlarına dayanarak hazırlanmıştı. Ocak ayındaki meclis kararının ardından Nisan'da askıya çıkan söz konusu planlar 8 Mayıs 2017 tarihine kadar askıda kalırken, değişikliğe çok sayıda itiraz gelmişti. Yüze yakın hak sahibinin mahkemeye taşımaya hazırlandığı yeni imar planlarıyla ilgili süreç geçtiğimiz yıllarda da krize yol açarken, tarım alanları ve sanayi alanlarıyla ilgili ayrım ilçede uzun süre çıkmaz yaratmıştı.

Torbalı'nın konut, ticaret, sanayi ve tarım alanlarını yeniden düzenleyen ve imar anayasası olarak kabul edilen düzenlemeyle ilgili itiraz süresi geçtiğimiz günlerde dolmuştu. Son olarak bölgeyi kapsayan 2004 yılında düzenlemeye giden Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı değişiklik neticesinde, ilçenin ana ticaret merkezi olan Tepeköy Mahallesi, İzmir-Aydın yolu üzerindeki toplam büyüklüğü 7,7 hektarı bulan akaryakıt istasyonlarının kullanım kararları da değiştirilmişti.

Yol üzerinde bulunan ve aralarında Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez'in sahibi olduğu tesislerin kullanım kararları ilçedeki birçok tarım arazisi, ticari tesis, sosyo-kültürel tesis, eğitim alanları, sanayi tesisleri, spor tesisleri ve konut alanı gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce değiştirilmişti.  İlk olarak 2011 yılında başlayan planlama sürecindeki revizyon çalışmaları nedeniyle 2016 yılında yenilenen planlara dair başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere 2016 yılında, 14 ayrı kurum olumlu görüş sunmuştu.

İlçedeki plan uyuşmazlığını gidermeyi ve sıkıntıları kaldırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı söz konusu düzenlemeyle birlikte krize yol açan ve ticari alana çevrilen akaryakıt istasyonları da ayrı değerlendirme konusu olarak ele alındı. Yapılan düzenlemeyle yol kenarında konumlanan benzinlikler için işletme sahiplerinin başvurusu doğrultusunda ayrı bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Görmez'den o iddiaya çok sert tepki: İspat etmeyen şerefsizdir!

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.