Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla ve Aliağa'ya ateş düştü

Urla ve Aliağa'ya ateş düştü

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın, 350 hektarlık alanda, kısmen kontrol altında devam ederken bu kez Urla'dan alevler yükseldi. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen yangın söndürülemedi.Bir yangın da Aliağa'da çıktı. Biri sönmeden, diğeri başladı

  • Ege Postası
  • 26.07.2017 - 09:16

İzmir'in Bayındır İlçesi'nde çıkan orman yangını, iki gündür yürekleri de yakarak devam ederken, bu kez turizm cenneti Urla'dan alevler yükseldi. 

Alınan bilgiye göre, Urla'nın Mersin Boğazı ile Deve Deresi mevkisi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 amfibi tipi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden itfaiye araçları ve su tanklarıyla müdahale ediliyor. Öte yandan, yangında, bölgedeki rüzgar enerji santrallerinden biri de zarar gördü.

Aliağa'da 1 hektar kızılçam ormanı yandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde, çıkan yangında 1 hektarlık kızılçam ormanı küle dönerken, alevler havadan ve karadan müdahale ile güçlükle söndürülebildi.

Bugün saat 17.00 sıralarında Aliağa'nın kırsal Samurlu Mahallesi, Yarendağı Mevkisi'ndeki, çam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgeye, Menemen Orman İşletme Şefliği'ne ait 9 arazöz, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter, İzmir Büyükşehir İtfaiyesi ile Aliağa İtfaiye Grubu sevk edildi. Havadan ve karadan 1.5 saat süren müdahale ile yangın daha fazla büyümeden güçlükle söndürüldü. İlk belirlemelere göre 1 hektarlık kızılçam ormanı zarar görürken, yangının çıkış nedeninin araştırıldığı bildirildi.

BAYINDIR'DA DURUM

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, 7 helikopter, 3 amfibi uçağı, 90 arazöz, 5 dozer ve 20 su tankeriyle müdahale ediliyor. Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangını, öğleden sonra rüzgarın etkisiyle yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle söndürme çalışmalarını yürütüyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirtti.

RÜZGAR ÇALIŞMALARI ZORLAŞTIRIYOR

Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan tekrar başlayan müdahalelerle yangın kısmen kontrol altına alındı. Alevlerin rüzgarla sıçramasıyla belli bölgelerde tekrar başlayan yangını söndürmek için adeta seferberlik ilan edildi. Sadece İzmir değil Ege Bölgesi'ndeki diğer illerden den bölgeye takviye ekiplere kaydırıldı. 7 helikopter, üç uçağın yanı sıra 16 dozer ve 135 arazöz de, bölgede görev aldı.

TARIM ARAZİLERİ DE ZARAR GÖRDÜ
Yangında yaklaşık 350 hektarlık alanın zarara gördüğü ifade edildi. Alevler sadece ormanlık alanlara değil tarım arazilerine de büyük zarar verdi. Özellikle kiraz ve zeytin ağaçları yandı. Yanan bölgede arazileri bulunan köylüler yüksek kesimlerden, söndürme çalışmalarını endişe içinde izledi.

KAYIP İŞÇİ BULUNDU
Yangına dünkü müdahale sırasında söndürme çalışmalarında bulunan bir işçinin kayıp olduğu bilgisi yayıldı. Ancak dumandan zehirlendiği ve baygınlık geçirdiği saptanan işçi, aramalar sonucu bulundu. Hastaneye kaldırılan işçinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Söndürme çalışmalarında yine, Manisa'dan gelen dozer de devrildi. Kazada şans eseri ölen yara yaralanan olmadı.

BAŞKAN SESLİ: CİĞERİMİZ YANIYOR

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli "Rüzgar artmaya başladı ve bazı bölgelerde yangın kontrolden çıkıyor. Gece vakti müdahaleye ara verileceği için yangın tamamen kontrolden çıkabilir" dedi. Başkan Sesli, "Yangın henüz kontrol altına alınmış değil. Rüzgar artmaya başladı ve bazı bölgeler de kontrolden çıktı. Gündüz kontrol altına alınırsa çok iyi olacak. Gece vakti havadan müdahaleye ara verileceği için yangın kontrolden çıkabilir. Kontrol altına alınamayan bölgeler, vadi içinde kalan ve ekiplerin ulaşamadığı bölgeler. Şu anda çok yoğun çalışma yapılıyor. Sadece Bayındır’ın değil, İzmir’in de canı yanıyor. Çocuklarımıza bırakacağımız mirasımız kalmamaya başladı. Çok üzgünüz, ciğerimiz yanıyor. Rüzgar nedeniyle yangın ilerliyor. Söndürülen ama duman tüten yerlerde alevler yükselmeye başladı" diye konuştu. 

CAMİDEN ANONS

Lütuflar Mahalle Muhtarı İsa Gavacık, mahallenin tehlike altına girme noktasında olduğunu vurguladı. 

Öte yandan, Lütuflar Mahallesi'nde bulunan camiden anons geçilerek, yangının köy tarafına yöneldiği ve ormana yakın mevkiide oturan vatandaşların tedbir almaları uyarısında bulunuldu.Camiden yapılan anonsta yangının bir an önce söndürülmesi için ve zarar görebilecek hayvanlar için dua edildi. Vatandaş orman yangınını söndürmeye çalışan itfaiye ekiplerine de kolaylık dilendi. 

MENDERES'TE 800 HEKTAR KÜL OLMUŞTU
Menderes'in Deliömerli Mahallesi yakınlarında aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangın, 800 hektar civarında orman alanını kül etmişti. (Ajanslar)

İzmir'in üç ilçesinde orman yangını İzmir’de orman yangını: Saatlerdir devam ediyor

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.