Dolar 32,2354
%-0.02
Euro 34,8281
%0.44
Altın 2.423,490
%1.26
Bist-100 10.269,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'CHP'de veda zamanı ve değişim'

Üst üste seçim kaybeden bir partide, “Değişim” istemek herkesin en doğal hakkıdır. Üstelik saygı gösterilmelidir. Ama kimlerle? 12 yıldır kaybedilen her seçimde en az Kemal Kılıçdaroğlu kadar sorumlu olan şimdi “Değişim” şemsiyesinin altında toplanan bu kurmaylarıyla mı?

Son seçimleri muhalefetin kaybetmesinin nedeni: Millet İttifakı parti liderlerinin; seçimleri kazanılırsa alınacak her kararda kendilerinin de birer paydaş olarak birincil derecede söz ve yetki sahibi olacaklarını ısrarla deklare etmelerinin halkta yarattığı endişedir güvensizliktir.

Milletvekili listelerinin belirlenmesi için dört Millet İttifakı partisi genel başkanının, Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile yaptıkları toplantıda 39 milletvekili adayını, CHP listelerinde seçilecekleri sıralara yerleştirmeleri, Kılıçdaroğlu’nu nasıl köşeye sıkıştırıldığının resmidir. 

Millet İttifakı partilerinin Cumhuriyetin temel taşı CHP Genel başkanına kurtlar sofrasında bu ağır bedel ödetilirken, partinin deneyimli kurmayları sizler neredeydiniz? Eğer oradaydıysanız? Neden sessiz kalıp genel başkanınıza ve CHP’nin geleceğine sahip çıkmadınız?

Ayrıca partisinin15 milletvekili adayını CHP listelerine yerleştiren Sayın Ali Babacan’ın seçimlerden bir süre önce, “Milletvekili adaylarımıza listesinde yer veren CHP’ye tabanımızın tamamı oy vermeyebilir.” diye yaptığı açıklamaya, neden hepiniz birden sessiz kaldınız?

Yüzde 48 oy almasına rağmen linç edilmek istenen, yerel seçimleri ve kurultayı beklemeden istifa etmesi beklenen Kılıçdaroğlu için seçim kazanacak bir hikâyesi yok diyerek kendisini yalnız bırakan kurmayları-nın, CHP’nin makûs talihini değiştirecek hikâyeleri var mı acaba?