Dolar 32,4856
%0.33
Euro 34,6901
%0.3
Altın 2.406,310
%1.1
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

'Laiklik ve Kemalizm Yasak Aşkınız mı'

Siyasi partiler, ilkelerine yürekten inanmış örgütleriyle yöneticileriyle ayakta kalır. Topluma güven vermenin tartışılmaz ön koşulu, tüzüğünden, programından ve siyasi geleneğinden geri atmadan dimdik ayakta durmaktır.

Her geçen gün giderek yozlaşan, kirlenen siyaset kurumunun yeniden saygınlık kazanması için özüne, sözüne güvenilir, ilkeli, kararlı ve sosyal demokrasiyi kılcal damarlarına kadar özümsemiş politikacılar, ülkenin geleceği için CHP de bir an önce inisiyatifi ele almalıdır.

CHP’nin tarihsel geleneğine yakışmayan yöntemlerle parti örgütünde kendisine rakip olarak gördüğü partililerini, koltuk kapma hırsı için aslı astarı olmayan uydurma bilgilerle manipüle ederek yıpratmaya çalışan politikacılara fırsat verilmemelidir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ismiyle bütünleşmiş CHP örgütü, bütün bireyleriyle ülkenin geleceği için CHP’nin varlık nedeni laiklik ve Kemalizm ilkelerine yüreklice sahiplenerek savunmalıdır, savunmak zorundadır.

Cumhuriyetimizin temeli oluşturan, Laiklik ve Kemalizm ilkeleri, gerçek demokrasinin de tartışmasız ön koşuludur. CHP örgütü tepeden tırnağa bütün bireyleriyle bu ilkelerden kesinlikle taviz vermemelidir. Laiklik ve Kemalizm çağdaşlığın, geleceğin ve düşünce özgürlüğünün en büyük güvencesidir.

CHP’de gizlenemeyen en büyük sorun, kendi gündemini, ülke gündemi haline getirememesidir. Sadece iktidarın yolsuzluklarını, yanlışlarını ve uygulamalarını eleştirerek, sofrasına konulan menüye göre sınırlı bir gündemin peşine takılarak muhalefet yapması nedeniyle iktidar alternatifi bir parti konumuna gelememektedir.

CHP’nin diğer önemli bir sorunu da sosyal demokrat seçmenin dışındaki seçmenlerin oyunu almak için kendisinin varlık nedeni olan laiklik ve Kemalizm ilkelerini bekleme odasına alması ve CHP geleneğinden gelmeyen kişileri partinin üst yönetime taşıyarak sosyal demokrat kimliğinden uzaklaşmasıdır.

Bir süre önce Bir Şey Yapmalı.” Sloganıyla, Bayraklı Tepekule Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda, CHP’deki bu sorunlara dikkat çekmek için bir konuşma yapan Av. Rıfat Özer, “CHP’nin, iktidar alternatifi bir parti olması için önce; söylemlerinde, laiklik ve Kemalizm ilkelerini, “Yasak Aşkıymış” gibi dile getirmekten korkan yöneticilerden kurtulması gerekir.” Demiştir.

Neyse ki, 2019 Yerel ve Genel Seçimleri yaklaşırken, CHP de epeydir sessiz sedasız esen değişim rüzgârlarının giderek güçlenmesi, sosyal demokratlar için yeni bir umudun müjdesidir.