Dolar 32,4500
%0.22
Euro 34,6505
%0.18
Altın 2.387,650
%0.31
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Çiğli'de son haftaya gelinirken durum ne'

CHP İzmir’de 6 Temmuz’da olağanüstü kongrenin yaşanacağı Çiğli’de adaylar ve onları destekleyecek yapılar netleşmeye başladı.

Ancak; çıkan adaylara itirazlar da yükseliyor. Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer’in desteklediği Selim Utku Gümrükçü ile Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın desteklediği meclis üyesi Hüseyin Gündüz arasında geçeceği belirtilen seçimde, 6 Temmuz’da adayların hangisinin salona avantajlı gireceği kocaman bir soru işareti.

Özellikle eski ilçe Başkanı Ali Rıza Koçer’in desteklediği Ulusalcı aday Selim Utku Gümrükçü’ye CHP Genel merkezine karşı yaptığı çıkışlar ile dikkatleri üzerine çeken İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Tuncay Özkan gibi isimlerin de destekleği ve bu neden ile Gümrükçü’nün sıkıntı yaşayabileceği ileri sürülüyor.

Peki; bu adayların desteklediği Gümrükçü’ye Ali Rıza Koçer’in nasıl destek verdiği Çiğli’de kafaları karıştırıyor.

Çünkü; bu isimler ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aralarının iyi olmadığını biliyorum.

Eski ilçe Başkanı Ali Rıza Koçer’in Gümrükçü'yü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sorarak mı destekliyor, yoksa kendi kafasına göre mi destekliyor'

Bu seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kenarda beklemesini beklemek ‘ahmaklık’ olur. Çünkü; Kocaoğlu’na bu kadar yakın insanların olduğu bir yerde Kocaoğlu müdahale edecektir.

Müdahil olacak olmasına da, Kocaoğlu’na yakın olan Ali Rıza Koçer ve Vezir Aslan’ın karşı karşıya gelmesi Çiğli’de kafaları karıştırıyor.  

Vezir Aslan‘ın, Hüseyin Gündüz'ün yanında olması iki kelime ile anlatılabilir, ya Kocaoğlu Vezir Aslan'a burada ol dedi. Ya da Kocaoğlu Aslan ile Koçer arasında yaşanan krizi çözemedi.

Kocaoğlu’na yakın isimler ile Vezir Aslan’ın arası açık olduğu biliniyor. Özellikle Alattin yüksel bir dönem Aziz kocaoğlu ile arasında yaşanan tartışmanın sebebi olarak Ali Engin ve Vezir Aslan'ı sorumlu tuttuğu için bu iki isimle bir araya gelmediği ileri sürüldü.

Bu neden ile Çiğli’de kongre öncesi eski dostlar düşman olmuş durumda...

Koçer cephesinde durumlar böyle iken, Belediye Başkanı Hasan Arslan cephesinde durumlar nasıl ona bakalım...

Belediye Başkanı Hasan Arslan İl Başkanı Ali Engin’in desteği ile seçime gidiyor. Başkan Arslan bununla da yetinmeyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu desteğini almak için Vezir Aslan'ı Belediye Başkan yardımcısı yaptı.

Bu hamlesi ile hem Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun olası Koçer desteğinin önüne geçmek hemde Kocaoğlu ile iyi dost olan Vezir Aslan’ın olası bir problemde devreye sokmak için yanına aldı.

Bu arada İl Başkanı Ali Engin son haftaya girilirken delegeler ile temasa geçerek kongreye müdahale edeceğini düşünüyorum. Bu hamleyi yaparken il Yöneticileri Niyazi Arslan ve Ali Karabay ile birlilkte çalışacaktır.

Ancak; Başkan Arslan’ın bu hamlesi seçimi Hüseyin Gündüz ile seçimi kazanması için yeterli değil. Gündüz’ün adaylığına sıcak bakmayan çok sayıda delege var. Delegelerin en büyük kaygısı Gündüz’ün seçilmemesi durumunda örgütün çok fazla özgür karar veremeyeceği ve Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın gölgesinde bir başkan olacağı kaygısı yaşıyor.

Durum böyle olunca Koçer’in Çiğli kongresinde Çiğli delege yapısının kabul edemeyeceği Ulusalcı bir adaya destek vermesi diğer taraftan ise Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın Hüseyin Gündüz’e destek vermesi delegeler içinde 3. Yol seçeneğini gündeme getiriyor. Ancak; burada da delegelerin seçimi kazanacak bir adayın olmaması sebebi ile seçimlerini bu hafta sonuna kadar yapılacak seçimlere kadar vereceklerini düşünüyorum.

Anlayacağınız Çiğli’de delegenin kafası çok karışık. Hangi adaya destek olacaklarını bilmiyorlar. Ancak; bu hafta sonuna kadara yapılacak görüşmeler ve çıkacak yönetim kurulu listesini iyi değerlendirenler seçime daha şanslı gireceğini söylemek mümkün...

NOT: Bu arada Çiçeği burnunda Belediye Başkan yardımcısı Vezir Aslan’ın kendisine ait Belediye binasında ki odasında delegeler ile görüştüğü bilgisi geldi. Burada Koçer taraftarları şikayet ediyor, bunun doğru olmadığını söylüyorlar. Benden söylemesi