Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°

Delican görevde kalacak mı'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 998 gün sonra genel başkanlık koltuğuna yeniden oturduğu AK Parti’de değişimin sinyallerini 21 Mayıs’taki olağanüstü kongrede verdi.

Bu kongre “AK Parti için yeniden bir diriliş ve yeniden kuruluş kongresidir” dedi.

Bu açıklama teşkilatlarda ve hatta kabinede değişim yapılacağının işareti olarak okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrenin ardından partisinin 30 Mayıs’taki ilk Meclis Grup konuşmasında “metal yorgunluğu” ifadesini kullanması da yenilenme sürecinin ilk adımıydı.

Erdoğan, “Bu yılsonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019’a hazırlanmamız gerekiyor” diyerek teşkilatlara değişim mesajları verdi.

Dün yapılan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından sonra, AK Parti  Sözcüsü Mahir Ünal'ın "12 il başkanımız istifa etti. İstişareler devam ediyor. Bugün burada il başkanı olan arkadaşlarımız, yarın başka yerde görev alacaklardır. Bir il başkanımızın görev değişikliği sonucu, o il başkanımızla ilgili bir disiplin suçu ya da bir itham asla söz konusu değil. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek.” Açıklamasının ardından gözler bayramdan sonra teşkilatlar içinde yapılacak rotasyona döndü.

Zaman zaman İzmir’le ilgili bilgi alıverişinde bulunduğum AK Parti'nin bir üst düzey yöneticisiyle dün akşam yaptığım sohbet çok enteresan bir yere geldi.

İzmir'de yapılacak değişim için bayramdan sonra düğmeye basılacağını ifade etti.

AK Parti’nin İzmir ayağında yapılacak değişiklik için henüz düğmeye basılmazken, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın bir araya geleceğini ve görüşmenin ardından İzmir’le ilgili kararların alınacağını söyledi.

İkilinin bir araya gelmesinin nedenini ise şöyle açıkladı:  “Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir'de Başbakan'ın fikrini önemsiyor ve Yıldırım'ın vereceği rapor doğrultusunda hareket edecek”

Başbakan Yıldırım'ın İzmir’le ilgili raporunun hazır olduğunu, hatta daha önce İzmir'de AK Parti milletvekilleri, görevde olan ya da olmayan teşkilatın önemli isimleriyle görüştüklerini, il ve ilçelerle ilgili görüşlerin de raporda yer aldığını ifade etti. 

İzmir'de bayramdan sonra bir rotasyon olacağı kesin gibi görünüyor...

Ancak, İl Başkanı Bülent Delican'ın görevde kalıp kalmayacağı bilinmiyor.

*Bu bölümü ismini yazmadan kaleme alabileceğim konusunda izin aldığım için yazıyorum...

Çünkü çok önemli bir olayı bana anlattı.

Bunu sizinle paylaşmak isterim...

İl Başkanı Bülent Delican ile Başbakan Binali Yıldırım'ın arasında sıkıntılar olduğu düşünülüyor olsa da Genel Merkez’de yönetici pozisyonunda olan bir isim Başbakan Binali Yıldırım'ın İl Başkanı’nın kalmasına sıcak bakabileceğini ifade etti.

Bu sözleri ilginç geldi. Benim de hiç beklemediğim bir açıklama...

Belki de İzmir'de teşkilat içinde kimsenin beklemediği sözler...

Nedenini sorduğumda "Sana bunu söyleyemem, eğer sana bunu söylersem bu konunun benden çıktığı ortaya çıkar" dedi.

O nedenle çok ısrar etmedim.

Ancak, bana çok enteresan geldi.

 İl Başkanı Bülent Delican'ın "Cumhurbaşkanı bana 2019 yılına kadar görev verdi" diyerek sürekli sağda solda konuşmasına bakarsak genel merkez yöneticisiyle söyledikleri örtüşüyor.

AK Parti Genel Merkezi’nde İzmir’le ilgili son durum bu...

Bundan sonra ne olur neler yaşanır bilemem...

Siyasette 24 saat bile çok uzun bir zaman bunu yaşayıp göreceğiz.

İl Başkanı Bülent Delican'ın bu haliyle ve kafa yapısıyla göreve devam etmesi durumunda, İzmir teşkilatında sorunların büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum...