Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ağaç üzerinden çıkaramadıkları kargaşayı dini nitelikli yapmaya çalışıyorlar'

'Ağaç üzerinden çıkaramadıkları kargaşayı dini nitelikli yapmaya çalışıyorlar'

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma namazı için hazırladığı hutbede, ‘Allahu Ekber’ lafzına vurgu yaptığını söyledi. Diyanet’in cuma hutbesi ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde...

  • Ege Postası
  • 26.07.2013 - 17:31
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma namazı için hazırladığı hutbede, ‘Allahu Ekber’ lafzına vurgu yaptığını söyledi. Diyanet’in cuma hutbesi ile ilgili sosyal paylaşım sitelerinde yapılan 'mezhepçilik yapıldığı' ile ilgili görüşlere katılmadığını belirten Bayraktutar, Gezi Parkı olaylarına işaret etti. Bayraktutar, “Bu yaşananlar da dış kaynaklı. Ülkemizde ağaç olayı deyip tutturamadıkları kargaşayı, kaosu bu sefer dini nitelikli hale getirerek bu milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Başkanlık doğrusunu yapmıştır. Bütün Müslümanların itidalli olup bu oyuna gelmemelerini tavsiye ediyorum.” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın cuma namazı için hazırladığı hutbe ile ilgili sosyal medyada dile getirilen 'Diyanet mezhepçilik yapıyor' ifadeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Diyanet’in hutbesinde mezhepçilikle ilgili bir ayrımcılığın kesinlikle olmadığını ifade eden Bayraktutar, “Allahu ekber kelimesi ile şu mezhep, bu mezhep bertaraf edildi diye bir ifade kesinlikle yok. Bu şekilde yapılan açıklamalar kesinlikle yanlıştır. Bu ifadeler Ümmet-i Muhammed’in, İslam aleminin birlik beraberliği için kullanılmıştır. Allahu ekber lafzı zaten bütün İslam aleminin değişmez sloganıdır. İslam aleminde herkes Allahu ekber lafzı etrafında birleşirken, Allah’a iman eden insanların elbetteki birbirlerini öldürmeleri, birbirlerini kırmaları, bir savaş halinde birbirlerini öldürmeleri kabul edilebilecek bir durum değildir. Bu tamamen dış kaynaklıdır. İslam dünyasını zayıflatmak için yapılmıştır. Bu hutbede hiçbir şekilde mezhepçilik ön plana çıkarılamaz. Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda doğrusunu yapmıştır. Kesinlikle yanlış yapmamıştır. Bu şekilde eleştirenleri hoş karşılamıyor, uygun bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından mezhepçililk ayrımcılığı yapıldığı ifadelerine katılmadığını belirten Bayraktutar, sözlerine şöyle devam etti: “Allahu ekber kelimesi mezheplerin de üstünde olan bir şey. Bütün mezhepleri, bütün görüşleri, bütün anlayışları bir araya toplayan, yönlendiren bir ifadedir. Bunda mezhepçilik yok. Bu eleştirileri ne amaçla yaptıklarını bilemiyoruz. Ancak son zamanlarda özellikle Türkiye’de bir mezhep kavgası çıkarılmak isteniyor. Bütün mezhep anlayışıyla hareket edenlere bu yaşananlar karşısında itidalli davranmaları konusunda uyarılarda bulunuyorum. Bu yaşananların da dış kaynaklı olduğunu, ülkemizde ağaç olayı deyip tutturamadıkları kargaşayı, kaosu bu sefer dini nitelikli hale getirerek bu milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorlar. Başkanlık doğrusunu yapmıştır. Bütün Müslümanlar halkımıza, ülkemizdeki halkımıza, her türlü inanç sahiplerine itidalli olmalarını ve bu oyuna gelmemelerini tavsiye ediyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.