Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Alışveriş öncesi ihtiyaç listesi yapın, belgesiz mal almayın'

"Alışveriş öncesi ihtiyaç listesi yapın, belgesiz mal almayın"

Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Turgay Mumcuoğlu, Ramazan Bayramı hazırlığının yapıldığı bugünlerde bilinçli alışveriş konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşın alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi yapmasını...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 17:00
Adana Barosu Tüketici Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Turgay Mumcuoğlu, Ramazan Bayramı hazırlığının yapıldığı bugünlerde bilinçli alışveriş konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşın alışverişe çıkmadan önce ihtiyaç listesi yapmasını isteyen Mumcuoğlu, “Piyasa araştırması yapılması halinde, aynı malın ayrı mekanlarda farklı fiyattan bulabileceğinizi biliniz.” dedi.

Alışverişlerde mutlaka fiş veya fatura alınmasını isteyen Mumcuoğlu, belge alınmadığı takdirde hak sahipliğinin ortadan kalkacağını vurguladı. Belgesiz ayıplı mala işlem yapılmasının zorlaştığını ifade eden Mumcuoğlu, fiş veya fatura talebinin aynı zamanda vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı. Eşin dostun tavsiyesi yerine gerçekten ihtiyaç olan ürünün alınması uyarısında bulunan Turgay Mumcuoğlu, şunları kaydetti: “İlaç ve kozmetik ürünlerinin son kullanma tarihlerini iyice kontrol ediniz. Dayanaklı tüketim mallarının garanti belgesini, Türkçe kullanım kılavuzunun olup olmadığına bakınız. Yoksa satıcıyı uyarınız, garanti belgesi ile Türkçe kullanım kılavuzunu mutlaka isteyiniz ve imzalatınız. Aldığınızda ürünü kullanmadan önce mutlaka okuyunuz. Bu belgeleri vermeyen satıcıyı mutlaka şikayet ediniz. Satıcının her önerdiğini kabul etmeyiniz. Unutmayın ki satıcı ürününü satmak için her yolu dener.”

Etiketsiz ürün alınmamasını, dayanaklı tüketim mallarında CE, TSE, TSEK damgalarına bakılmasını öneren Mumcuoğlu, “Satış sözleşmelerini iyice okuyunuz. İşinize geldiğinde imzalayınız. Özellikle bayram öncesi alışverişinizi daha dikkatli yapınız. Acele karar vermeyin. Alacağınız ürünü iyice inceleyip, ihtiyacınıza uygunluğunu kontrol ediniz. Ürün ayıplı değilse ‘beğenmedim’ diyerek geri götürdüğünüzde, satıcının alma zorunda olmadığını düşününüz. Ancak müşteri memnuniyeti açısından bu gibi talepleri yerine getiren mağazaların da olduğunu unutmayınız. Alış verişlerinizi gün içinde sakin bir ortamda gerçekleştiriniz. Mağazalarda promosyon ürünleri görmeden alış verişe başlamayınız. Aldığınız ayıplı ürün 1.191,52 TL’nin altında ise ikamet ettiğiniz yerdeki tüketici sorunları hakem heyetine başvurunuz.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.