Dolar 32,5379
%0.07
Euro 34,9699
%-0.01
Altın 2.439,310
%0.15
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Çok seslilik her zaman iyidir'

'Çok seslilik her zaman iyidir'

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Almanya temaslarını izleyen gazetecilerle sohbetinde özetle şunları söyledi:

  • Ege Postası
  • 17.02.2018 - 07:26

(ABD Savunma Bakanı Mattis’in açıklamaları) Bunların kendi içlerinde bir uyum yok. İstihbarat komisyonu raporları diyor ki; bu YPG, PKK’nın Suriye şubesidir. Savunma Bakanı çıkmış diyor ki; ‘Bunları birbirine vurduracağız.’ Herhalde bizi hiçbir şeyden anlamıyor sanıyorlar ya da ne yaptıklarından haberleri yok. Amerikan yönetiminin iradesini ortaya koymasının zamanıdır. 

(HDP) HDP ile niye muhatap olacağız, neyi temsil ediyo? Bugüne kadar PKK, YPG ve PYD’nin açıkça kanlı terör örgütü olduğunu söylediğini duydunuz m? Böyle bir tutum içine girmezse bizim muhatap alıp almamamızın bir önemi yok, millet muhatap almaz. Orada ölüm kalım mücadelesi veriyoruz, şehitlerimiz var. HDP ne yapıyo? Diren Afrin diren. Sen bir defa memleketine bak, insanlarının hayatına bak. Böyle bir şey nasıl yaparsı? Siyaset yapacaksa adam gibi diyecek ki; bu ülkenin toprak bütünlüğü ile problemim yok! 

(Demirtaş) Bir ara cici çocuk çıkarttılar, parlattılar marlattılar bazı medya organlarında ama gerçek niyetlerini daha sonra gördük. Onlara çok şans verildi. Hiç kimse buradaki sorunların çözümü için bölgenin sesine kulak verilmedi diyemez. Bölge niye HDP’nin oluyormu? Güneydoğu’dan fazla Kürt nüfusu var İstanbul’da. Kürt vatandaşlarımız benim başımın tacı. Çözüm, çözüm, çözüm yok kardeşim. Çözüm, bu kanlı terör örgütünü bu ülke topraklarından atmak. 

(Meslek birlikleri ve Türkiye Barolar Birliği) Biz demokrasiyi geliştirmeye, hukuk sistemini geliştirmeye çalışan ülkeyiz. Çok seslilik her zaman iyidir. STK’larda ve siyasette çok seslilik lazım. İmtiyazlı kuruluşlar sivil toplum görevini çok rahat yapamaz. Demokratikleşmeye burada da ihtiyaç var. Böyle bir reforma ihtiyaç var. Bunların farklı uygulamaları var. Halbuki amaçları hedefleri aynı, farklı zamanlarda farklı düzenlemelerle değişik kurumlarla ilişkilendirilmiş, değişik kaynakları oluşmuş. Kiminin var, kiminin yok. Bir yerde bir tane kuruluyor, bir başkası kurulamıyor. Bunları hep tarattım. Yurt dışındaki uygulamalara baktım. Taslak çalışması tamamlandı. Bakanlar kurulunda görüşeceğiz, sektörden görüş alıp Meclis gündemine getireceğiz.” HÜRRİYET

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.