Dolar 34,1756
%0.04
Euro 38,2173
%0.14
Altın 2.898,470
%-0.74
Bist-100 9.679,00
%-1.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Coşkuya engel olamayacaklar'

'Coşkuya engel olamayacaklar'

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldır olduğu gibi coşku ve heyecanla kutlanacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 28.10.2012 - 16:33
ANKARA (ANKA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldır olduğu gibi, yarın da coşku ve heyecanla kutlanacağını belirterek, “Dün, topraklarımızın işgal edildiği şartlarda bile, emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşaları nasıl mitingleri yürüyüşleri engelleyemediyse, bugün de Cumhuriyete, Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır” dedi. 

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıldönümü nedeniyle yayımladığı bir mesajda, Cumhuriyetin “bağımsızlık, özgürlük, demokrasi” olduğunu dile getirdi. “Laik Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep, inanç, cinsiyet farkı gözetilmeden insanın özgürleştirilmesi, kardeşleştirilmesidir. Cumhuriyet gericiliğe, bağnazlığa, tutuculuğa karşı aydınlıktır, çağdaşlıktır, ümmetten millete geçiştir” diyen Kılıçdaroğlu, Cumhuriyetin 89 yıldan beri nasıl il, ilçe, belde ve köylerde coşkuyla kutlandıysa, yarın da o coşku ve heyecanla kutlanacağını dile getirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var; biri Cumhuriyet, diğeri CHP” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

“Ne yazık ki, günümüzün iktidarı da Cumhuriyeti içine sindiremeyenler de gecelerini gündüzlerine katarak Cumhuriyet’in kazanımlarını ortadan kaldırmaya, yasaklarla Cumhuriyet kutlamalarını engellemeye çalışıyorlar. Bu konuda sinsi sinsi girişimlerini sürdürüyorlar. Ama çok iyi biliyoruz ki dün, emperyalizmin uzantısı, işbirlikçisi ve maşalarının topraklarımızı işgal ettiği şartlarda bile mitingleri yürüyüşleri engelleyemeyenler gibi, bugün de Cumhuriyet’e, Cumhuriyetin kazanımlarına ve değerlerine el uzatanlar Cumhuriyet coşkusuna engel olamayacaklardır. CHP olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyeti ilan edenlerle bugünlere taşıyanları ve geleceğe taşıyacak olanları içtenlikle anıyor, saygılar, sevgiler sunuyorum.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.