Dolar 34,1763
%0.04
Euro 38,2359
%0.18
Altın 2.900,360
%-0.68
Bist-100 9.686,00
%-0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'PKK'yı koz olarak kullanıyorlar'

'PKK'yı koz olarak kullanıyorlar'

Oktay Vural: Açılım diye milli egemenliği ortadan kaldırmak istiyorlar.

  • Ege Postası
  • 28.10.2012 - 11:25
  Türkiye’de kan üzerinden pazarlık yapıldığını söyleyen MHP’li Oktay Vural, “Cumhuriyetle milli egemenlikle hesaplaşmak isteyenler, terör örgütü PKK’yı koz olarak kullanıyor” dedi…


Ye’­rel se’­çim’­le’­rin 5 ay öne alı’­na’­rak 27 Eki’­m’’­de ya’­pıl’­ma’­sı’­na des’­tek ve’­ren MHP Grup Baş’­kan Ve’­ki’­li Ok’­tay Vu’­ral, yak’­la’­şan kon’­gre ön’­ce’­si Sözcü Gazetesi
’­’nden Nil Soysal'ın so’­ru’­la’­rı’­nı ya’­nıt’­la’­dı.

İşte o röportaj…

AK’­P’’­ye yö’­ne’­lik sert çı’­kış’­la’­rı’­nız var. Ama bir yan’­dan da MHP ola’­rak kri’­tik dü’­zen’­le’­me’­ler’­de des’­tek de ve’­ri’­yor’­su’­nuz…

 

 

Se’­çim’­le’­rin öne alın’­ma’­sı’­na des’­tek ver’­dik. Çün’­kü AK’­P’’­den bir an ön’­ce kur’­tul’­mak is’­ti’­yo’­ruz. Eya’­let’­leş’­me sis’­te’­mi’­nin ön’­cü’­sü Bü’­yük’­şe’­hir Be’­le’­di’­ye Ka’­nu’­nu’­’nu 27 Eki’­m’’­e ye’­tiş’­ti’­re’­mez’­ler. Kal’­dı ki; bu yasaya da kar’­şı’­yız. Mü’­ca’­de’­le’­mi’­zi sür’­dü’­re’­ce’­ğiz.

Bölünme tehlikesi var

Tür’­ki’­ye’­’de bir bö’­lün’­me teh’­li’­ke’­si ol’­du’­ğu’­nu dü’­şü’­nü’­yor mu’­su’­nuz'


Tür’­ki’­ye’­’nin var’­lı’­ğı’­nı ve bü’­tün’­lü’­ğü’­nü il’­gi’­len’­di’­ren bir so’­run’­la kar’­şı kar’­şı’­ya’­yız. Cum’­hu’­ri’­ye’­t’’­in da’­yan’­dı’­ğı te’­mel de’­ğer’­le’­ri or’­ta’­dan kal’­dır’­ma’­ya yö’­ne’­lik ye’­ni bir mil’­let, dev’­let ta’­sav’­vur eden’­ler var. Bu ko’­nu’­da özel’­lik’­le PKK ken’­di amaç’­la’­rı’­na ulaş’­mak için te’­rö’­rü kul’­la’­nır’­ken, Cum’­hu’­ri’­yet’­le he’­sap’­laş’­mak is’­te’­yen’­ler de bu te’­rör ör’­gü’­tü’­nü Tür’­ki’­ye’­’ye kar’­şı koz ola’­rak kul’­la’­nı’­yor. Açı’­lım adı al’­tın’­da, Cum’­hu’­ri’­ye’­tin da’­yan’­dı’­ğı mil’­li ege’­men’­li’­ği or’­ta’­dan kal’­dır’­mak is’­te’­yen zih’­ni’­yet de bu’­nu kul’­la’­nı’­yor. Kan üze’­rin’­den si’­ya’­set, pa’­zar’­lık yap’­tı’­rı’­yor’­lar.

Bunun adı siyaset vampirliğidir

Os’­lo ma’­sa’­sı’­nı mı kas’­te’­di’­yor’­su’­nuz'


Evet. Os’­lo ma’­sa’­sı, kan üze’­rin’­den ku’­rul’­muş bir ma’­sa’­dır. Bir el’­le’­rin’­de si’­lah, di’­ğe’­rin’­de ma’­sa! Bu kan si’­ya’­se’­ti de’­ğil’­dir de ne’­di? Bu dü’­pe’­düz si’­ya’­set vam’­pir’­li’­ği’­dir. Te’­rör ör’­gü’­tü’­nün var’­dı’­ğı ni’­ha’­i so’­nuç o ma’­sa’­dır. Bu ba’­kım’­dan da, dev’­le’­tin te’­rör ör’­gü’­tüy’­le bir ma’­sa’­da otur’­ma’­sı ve dev’­le’­tin ül’­ke’­si ve mil’­le’­tiy’­le bö’­lün’­mez bü’­tün’­lü’­ğü’­nü or’­ta’­dan kal’­dı’­ra’­cak mü’­za’­ke’­re’­ler ya’­pa’­bil’­me’­si, dev’­le’­ti yö’­ne’­ten’­le’­rin te’­rör’­le mü’­ca’­de’­le et’­me gö’­rü’­nü’­şü al’­tın’­da dev’­le’­tin ya’­pı’­sı’­nı de’­ğiş’­tir’­me he’­de’­fi’­nin gös’­ter’­ge’­si’­dir.

Anaların gözyaşı istismar ediliyor

Gö’­rüş’­me’­ler ye’­ni’­den baş’­la’­ya’­cak…


Te’­rör’­le mü’­ca’­de’­le ka’­muf’­laj mal’­ze’­me’­si gibi kul’­la’­nı’­lı’­yor. Şe’­hit’­le’­ri’­miz, ga’­zi’­le’­ri’­miz kan ve’­ri’­yor, can ve’­ri’­yor, ama bir ta’­raf’­tan da mü’­za’­ke’­re’­ler sürüyor. Ama te’­rör ör’­gü’­tü’­nü çö’­kert’­mek için adım atıl’­mı’­yor. Gö’­rüş’­me’­ler yine baş’­lı’­yor. Pe’­ki; ne’­yi mü’­za’­ke’­re edi’­yor’­su’­nu? Si’­ze bu yet’­ki’­yi kim ver’­d? Ata’­türk bu dev’­le’­ti mil’­li ege’­men’­lik, ba’­ğım’­sız’­lık esa’­sı’­na gö’­re kur’­du. Bu’­gün, bu gi’­ri’­şim’­ler’­le mil’­let bir da’­yat’­may’­la kar’­şı kar’­şı’­ya bı’­ra’­kı’­lı’­yor. Ana’­lar ağ’­la’­ma’­sın di’­yor. Ana’­la’­rın göz ya’­şı’­nı is’­tis’­mar edi’­yor.

Bakan Da’­vu’­toğ’­lu’­’na gön’­der’­me mi bu'

Da’­vu’­toğ’­lu de’­me’­di mi; ‘Mil’­li’­yet’­çi’­lik’­le he’­sap’­laş’­ma vak’­ti gel’­di’­’ di’­ye. 2012 yı’­lın’­da bu’­nu Da’­vu’­toğ’­lu söy’­lü’­yor. 2007’de Öca’­lan da ay’­nı şe’­yi söy’­lü’­yor’­du. Bu ba’­kım’­dan bu si’­ya’­sal yö’­ne’­ti’­min dü’­şün’­ce’­si bun’­la’­rı yap’­ma’­ya mü’­sa’­it. Ama mil’­le’­tin zih’­ni’­ye’­ti bu’­nu haz’­met’­mi’­yor. Ne yap’­ma’­la’­rı la’­zı? Mil’­le’­ti ya ayart’­ma’­la’­rı, ya da haz’­met’­tir’­me’­le’­ri!

Milleti bunlara alıştırıyorlar

Baş’­ba’­kan de’­miş’­ti; ‘Haz’­me’­de haz’­me’­de, haz’­met’­ti’­re haz’­met’­ti’­re’­…’ De’­mek ki mil’­let bu’­nu doğ’­ru’­dan doğ’­ru’­ya gör’­se red’­de’­de’­cek. O ne’­den’­le de alış’­tı’­rı’­yor’­lar. Di’­yor ki Baş’­ba’­kan Erdoğan; ‘Te’­rör’­le mü’­ca’­de’­le’­de biz İm’­ra’­lı ile de gö’­rü’­şü’­rüz!’ Bir te’­rör ör’­gü’­tü’­nü mu’­ha’­tap alı’­yor’­lar…


DEVLETİN İÇERİSİNDE ÇETELER KURULMUŞ!

Er’­ge’­ne’­ko’­n’’­dan ne bek’­li’­yor’­su’­nuz'


Bal’­yo’­z’’­da ka’­rar top’­tan çık’­tı bi’­li’­yor’­su’­nuz. Hiç kim’­se Bal’­yoz ka’­rar’­la’­rı için adil di’­ye’­mez. Ki’­şi’­le’­rin sa’­vun’­ma hak’­la’­rı’­nı kı’­sıt’­la’­ya’­rak, de’­lil’­le’­ri yok sa’­ya’­rak red’­di’­ne der’­se’­niz; ada’­le’­ti yı’­kar’­sı’­nız. Ada’­let mül’­kün te’­me’­li’­dir. Ada’­le’­ti yık’­tı’­ğı’­nız za’­man as’­lın’­da dev’­le’­ti yık’­mış olu’­yor’­su’­nuz. O ne’­den’­le yar’­gı as’­lın’­da AKP ta’­ra’­fın’­dan şu ve’­ya bu şe’­kil’­de top’­lu’­mu sin’­dir’­mek ve kor’­kut’­mak için bir araç ola’­rak kul’­la’­nıl’­dı. Üni’­ver’­si’­te’­ler sor’­gu’­la’­ya’­bi’­li’­yor m? Eko’­no’­mik açı’­dan güç’­lü olan işa’­dam’­la’­rı sor’­gu’­la’­ya’­bi’­li’­yor m? Mu’­ha’­le’­fet eden SÖZ’­CÜ var. Kon’­gre’­le’­re ça’­ğır’­mı’­yor. THY mu’­ha’­le’­fet eden ga’­ze’­te’­le’­ri al’­mı’­yor. Bu ne’­di? Sin’­dir’­me ve kor’­kut’­ma mo’­de’­li’­dir. İle’­ri de’­mok’­ra’­si adı al’­tın’­da Tür’­ki’­ye’­’yi tek adam’­cı’­lı’­ğa, oto’­ri’­ter ve to’­ta’­li’­ter bir an’­la’­yı’­şa gö’­tü’­rü’­yor’­lar. Tay’­yi’­ban Cum’­hu’­ri’­ye’­ti di’­yo’­rum bu’­na.

Bu yar’­gı sü’­reç’­le’­ri’­nin PKK’’­ya yö’­ne’­lik ge’­nel af’­la so’­nuç’­lan’­ma’­sı’­nı bek’­li’­yor mu’­su’­nuz'

Ola’­bi’­lir. Bu’­gün esas Tür’­ki’­ye’­’yi yö’­ne’­ten’­le’­rin zih’­ni’­ye’­ti dar’­be’­ci’­dir. Bu dar’­be’­ci’­lik çok da’­ha teh’­li’­ke’­li. O ne’­den’­le mil’­li ege’­men’­li’­ğe dar’­be vu’­ran asıl zih’­ni’­yet bu’­dur. Bu yö’­nüy’­le ba’­kıl’­dı’­ğın’­da ben bu’­na si’­vil gö’­rü’­nüm’­lü bal’­yoz di’­yo’­rum. Bu da baş’­ka bir da’­va ko’­nu’­su olur. Çün’­kü bu da bal’­yoz. Mil’­le’­te bal’­yoz. Bir dev’­let dü’­şü’­nün’­ki si’­ya’­si’­ler iz’­le’­ni’­yor, ta’­kip edi’­li’­yor. De’­mek ki dev’­le’­tin içe’­ri’­sin’­de çe’­te’­ler var. Ya da dev’­let çe’­te ol’­muş! Böy’­le bir or’­tam’­da in’­san ken’­di’­si’­ni na’­sıl hür his’­se’­de’­bi’­li? O yüzden asıl dar’­be’­ci bun’­lar’­dır.

Gün ge’­lir Os’­lo’­’nun he’­sa’­bı da so’­ru’­lur

Os’­lo gö’­rüş’­me’­le’­rin’­den bah’­set’­tik. Ya’­sal mı pe’­ki bu'

Ale’­nen suç iş’­li’­yor’­lar. Zan’­net’­me’­sin’­ler ki; kar’­da yü’­rü’­dü’­ler iz’­le’­ri bel’­li de’­ğil. Bu iz’­ler bel’­li. Bir gün ge’­lir, yü’­rek’­li bir Cum’­hu’­ri’­yet sav’­cı’­sı çı’­kar ve bu’­nun he’­sa’­bı’­nı so’­rar. Te’­rör ör’­gü’­tü ile na’­sıl iliş’­ki kur’­duk’­la’­rı’­nı, bö’­lü’­cü’­lü’­ğü na’­sıl meş’­ru’­laş’­tır’­dık’­la’­rı’­nı or’­ta’­ya ko’­yar ve he’­sa’­bı’­nı so’­rar. Şim’­di Baş’­ba’­ka’­n’’­ın Os’­lo’­’da’­ki ma’­sa’­da bir tem’­sil’­ci’­si var. Özel tem’­sil’­ci’­si ya’­ni. Bir de PKK var. Baş’­ba’­kan özel tem’­sil’­ci’­si’­ni MİT ya’­sa’­sıy’­la ko’­ru’­du. KCK ko’­nu’­sun’­da da önem’­li şey’­ler var’­dı. Şim’­di dü’­şü’­nün; bir sav’­cı’­nın araş’­tır’­ma’­sı var… KCK’’­nın ku’­rul’­ma’­sı, yö’­ne’­til’­me’­si, ey’­lem’­le’­rin ya’­pıl’­ma’­sı, pa’­zar’­lık’­la’­rı… Pe’­ki, bir hu’­kuk dev’­le’­ti’­nin suç iş’­le’­me öz’­gür’­lü’­ğü var mı’­dı? Ama bu’­gün, geç’­miş’­te fai’­li meç’­hul’­ler var der’­ken, şim’­di gel’­di’­ği’­niz nok’­ta’­da dev’­le’­tin hu’­kuk dı’­şın’­da suç iş’­le’­yen bu in’­san’­la’­rı ko’­ru’­yan ka’­nun mad’­de’­siy’­le, siz fai’­li meç’­hul’­le’­ri meş’­ru’­laş’­tır’­mış ol’­mu’­yor mu’­su’­nu? Bu ka’­dar da de’­ğil… Ma’­sa’­nın öte’­ki ta’­ra’­fın’­da’­ki PKK yö’­ne’­ti’­ci’­le’­ri’­ni de ko’­ru’­yor. Di’­yor ki; ‘Ma’­ğa’­ra’­da bun’­lar, ope’­ras’­yon ya’­pa’­ma’­yız.’ Ama sen o PKK yö’­ne’­ti’­ci’­le’­ri ile bi’­re bir gö’­rü’­şü’­yor’­sun. Do’­la’­yı’­sıy’­la bu’­gün gel’­di’­ği’­miz bu nok’­ta’­da mil’­le’­ti’­mi’­zi bir da’­yat’­ma ile bir açı’­lı’­ma, bir si’­ya’­sal çö’­zü’­me mec’­bur ve mah’­kum bı’­ra’­kı’­yor’­lar.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.