Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Demokrasi ve ön seçim' panelinde Kavalar ve Okan'dan mesaj seli!

'Demokrasi ve ön seçim' panelinde Kavalar ve Okan'dan mesaj seli!

CHP İzmir'de, son yapılan ön seçimden çıkarak milletvekili adayı olmayı başaran Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile Dr. Taha Okan “Siyasi partilerde parti içi demokrasi ve ön seçim" adı altında düzenlenen panelde konuştu. İkili parti içi mesaj yağdırdı. CHP İzmir'de üyelere yönelik 'Demokrasi ve ön seçim' paneli

  • Ege Postası
  • 12.05.2016 - 22:25

EGE POSTASI- CHP'de tüzük kurultayına doğru giderken, İzmir'de parti üyelerine yönelik 'demokrasi ve ön seçim' konulu panel düzenlendi.

"Siyasi partilerde parti içi demokrasi ve ön seçim" adı altında Karşıyaka Yenice Garden'da düzenlenen panelde ön seçimden çıkarak son genel seçimlerde milletvekili adayı olmayı başaran Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ile Dr. Taha Okan konuşmacı olarak yer aldı.

Açık havada gerçekleşen panelde yaklaşık 300 partili yer aldı.

TEMEL ŞART DEMOKRASİ

Panelde konuşan ilk isim Kavalar oldu. CHP'nin mutfağında yetiştiğinin altını çizen Kavalar, “Yıllardır CHP'de siyaset yapıyorum. İktidarı yaşamak istiyorum. İktidara gelmek zorundayız. CHP'yi iktidara getirmek zorundayız. Sorunların en büyük sebebi ülkede demokrasinin tam yerleşmemiş olmamasıdır. Demokrasi için CHP'nin iktidar olması gerek. CHP'nin iktidara gelmesi için en temel şart parti içi demokrasidir” dedi.

İKTİDAR REÇETESİ YAZDI

“İktidar olmamız lazım ama bedavaya iktidar yapmazlar” diyen Kavalar, iktidar olmak için reçete yazdı. Kavalar, “ Herşeyden önce hedef koyacaksınız. Parti programınız olacak. Zamanın gereksinime uygun sol değerler ortaya koymamız lazım. Güven verebilmekte önemli siyasette. Kimse güvenmediği insanla siyaset yapmaz. Güven vermedikçe iktidar olamayız.İlkelerden taviz vermemeliyiz. Kurumsal olmalıyız” dedi.

SAĞ'DAN GELENLERE GÖNDERME

Özellikle sağ partilerden gelip CHP'de kontenjandan vekil olan isimlerin geçmiş yıllarda partiyi yüzüstü bıraktığını iddia eden Kavalar, şunları söyledi;

“ Partiye gelip bir dönem vekillik yapıyorlar. Ne oy getirdikleri var ne de başka bir şey. Varsa yoksa kendileri. Bir daha yazılmazlarsa teşekkür etmeden çekip gidiyorlar. Ön seçim olmazsa böyleleri gelir sonra partiyi ortada bırakır. Sağ'dan gelerlerle hedef koyamazsınız. Kimsenin şüphesi olmasın. Biz partiyi asla sahipsiz bırakmadık. Bırakmayacağız”

ÖZELEŞTİRİ ÇAĞRISI

Partililerin özeleştiri yapması gerektiğini ifade eden Kavalar, “ Örgüt olarak üzerimize düşen görevleri ne kadar yapıyoruz. Ne kadar çok çalışıyoruz. Ön seçimlerde verdiğimiz emeğin ne kadarını partinin iktidarı için harcıyoruz. Bu özeleştiriyi yapmalıyız. Ben Nevzat Kavalar olarak bugüne kadar aday olayım olmayayım bana ne görev verildiyse yaptım. Her seçimde gezmedik yer bırakmadım. Tüm CHP'lilerden aynı özveriyi beklerim” diye konuştu.

ÜYE YAPISI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Partinin üye yapısına da değinen Kavalar, “ CHP'nin üyesi olan CHP'ye oy vermeli. CHP için seçimde çalışmalı. Tersini asla kabul edemem. Üye yapımızı baştan aşağı gözden geçirmemiz gerek. Örgüt demirden leblebi gibi olmalı. Bizde örgütümüzü demirden leblebi haline getirmeliyiz” dedi.

ÖN SEÇİM OLSAYDI 8 İLÇE KAYBEDİLMEZDİ

Yerel seçimlerde 8 ilçenin kaybedilmesinin nedeni olarak adayların örgüte uzak oluşunu gösteren Kavalar, “ Örgütün desteğini almayan adaylarla yola çıkarsanız 8 ilçeyi kaybedersiniz. 2014 seçimlerinde ön seçim yapılsaydı 30 ilçenin 30'u da kazanılırdı. Bu işler örgüte bırakılsaydı, örgütün takdiriyle başkan adayları ve meclis üyeleri seçilseydi çok rahat kazanırdık her yeri. Bir hata yapıldı. Maalesef 8 ilçeyi kaybettik” dedi.

BİR ARABA DAYAK YERDİ

90 yıllık partinin önseçimi tartışmaması gerektiğini ifade eden Kavalar, “Kurumsal bir parti adaylarını ön seçimle belirler. Herkes örgütün kantarına çıkmalı. 80 öncesi biri merkez yoklaması dese meydanda bir araba dayak yerdi. Bu geleneği 80 sonrasına taşımız olsaydık Türkiye'de AKP diye bir parti olmazdı” dedi.

Kavalar, belediye başkanlarının örgütün işine karışmaması gerektiğini, ilçe başkanlarınında kendilerini belediye başkanı yerine koymaması gerektiğini söyledi.

Kavalar konuşmasını, “ Demokratik tüzük, güçlü program, örgütte disiplin ve her yerde önseçim” sözleriyle bitirdi.

KEMALİZMİ ANLATTI

İki yıllık partiliyken, son yapılan ön seçimden 2. Bölge milletvekili adayı olarak çıkmayı başaran Dr. Taha Okan konuşmasına örgüte teşekkür ederek başladı.

Okan konuşmasını baştan sona ayakta gerçekleştirdi. 

“İçimi acıtan şey Kemalizm'in içini boşalttılar” diyen Okan, “ Kemalizm her şeyden önce antiemperyalisttir. Ülkenin her yerini emperyallere açmakla Atatürkçü olunmaz. Osmanlı'nın son dönemi gibi ülkeyi yarı sömürge yaparak Kemalist olunmaz. Kemalizm, Atatürkçülük 1936'da Kayseri'de uçak fabrikası yapıp Danimarka'ya uçak satmaktır. Şeker fabrikaları kurmaktır. Atatürkçülük tam bağımsız Türkiye'yi antiemperyalist ilkelerle batıya karşı savunmaktır. Kimse bize hikaye anlatmasın” dedi.

ÜLKE AÇ TOK DİYE BÖLÜNECEK

Türkiye'nin Alevi-Sunni, Kürt-Türk diye bölünmediğini, aç-tok diye bölünmek üzere olduğunu ifade eden Okan, “ Sol politika yapmazsak yoksul kitleye umut veremezsek ülke aç-tok diye bölünecek” dedi.

DEMOKRASİ YÖNETME ŞANSINA SAHİP OLMAKTIR

Demokrasinin azınlığın haklarının korunması olduğunu ifade eden Okan, “Demokrasi iki kurtla bir kuzunun oturup ne yiyeceğiz diye oylama yapması değil. Bugün bunu yapıyorlar. Gidip bir partiye 5 yılda bir oy atmanız demokrasi değil. Demokrasi yönetme şansına sahip olmak demektir. Demokrasi hepimize lazım. Bizler gibi sıradan insanların vekil belediye başkanı başbakan olabilmesi için lazım” diye konuştu.

ADAY BELİRLEYEN PARTİNİN ASIL SAHİBİDİR

Parti içinde önseçimin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Okan, şunları söyledi

“Emeğin solun mücadelesini verebilmek için örgüt üyeleri özgür olmalıdır. CHP üyeleri özgür olmadan CHP'de değişmeden Türkiye değişemez. CHP geçmişte olduğu gibi bugünde değişimin gücüdür. Ön seçimden çıkan bir arkadaşımız bugün CHP'nin 2 numarası oldu. Bu onur sizindir. Genel Başkanımızı önseçimden siz çıkardınız. Bu onur sizin. CHP Genel Başkanının ön seçimden çıktığı bir ortamda atama beklemek kimin haddinedir. Aday belirleme yöntemi ne kadar özgürse partide o kadar özgürdür. Bir partide aday belirleme yetkisini kim kullanıyorsa partinin asıl sahibi odur...CHP bizimdir dostlar. CHP'de bundan sonra aday belirleme kayıtsız şartsız örgütün olmalıdır. Vekiller için tek seçenek tüm üyelerin katılımıyla önseçim olmalı. Belediye başkanları da ön seçimle belirlenmeli. Yerel isimler olmalı. Meclis üyeleri de önseçimle belirlenmeli. Mahallelerinde tanınır olmalı.”

TÜRKİYE ÖZGÜRLEŞSİN

Toplantının bölmek için değil birleştirmek için yapıldığını söyleyen Okan, konuşmasını, “Benim tek beklentim var. Türkiye özgürleşsin, ülke demokrasiye doysun. Demokrasi korkusuzca yaşama hakkıdır. Partide de kayıtsız şartsız ön seçim” diye bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.