Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Demokratikleşme paketi Türkiye için dönüm noktası'

"Demokratikleşme paketi Türkiye için dönüm noktası"

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi. Hasırcı, "İnşallah...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 14:26
Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Hasırcı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin Türkiye için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Hasırcı, "İnşallah Türkiye büyük bir şans yakalıyor. Türkiye'nin, son 10 yılda ekonomik kalkınma ve gelişmesinde kat ettiği büyük mesafeye paralel bir şekilde demokratik yapısını kısıtlayan, insan hak ve hürriyetlerini daraltan anlayıştan da kurtulma yolunda önemli adımlar attığının altını çizen Hasırcı, Özellikle bugün açıklanan ve bugüne kadar kamuoyuyla paylaşılan tüm demokratikleşme paketlerinden daha kapsamlı ve köklü değişiklikler getiren paketi, iş dünyasının temsilcileri olarak heyecanla karşılıyoruz. Türkiye'nin tüm insanlarının temel hak ve hürriyetlerini yerine getirmede, yeni bir milat olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki, Türkiye, bundan sonra 2023 hedefine de, 2071 vizyonuna da büyük bir kolaylıkla ulaşacak güç ve performansa kavuşacaktır." dedi.

Demokratikleşme paketiyle Türkiye’nin kalıcı huzura, her köşesinde tam anlamıyla istikrara, tüm vatandaşları arasında birlik ve kardeşliğe doğru koşar adım yürür hale geldiğini kaydeden Hasırcı, "Türkiye tüm sosyal katmanlarıyla, tüm etnik yapılarıyla birlik ve beraberlik içinde olma imkanı kazanmıştır. Farklılıkları inkar eden değil, zenginlik olarak gören bir anlayışa sahip olmuştur. Tüm bu gelişmeler, iş dünyamız açısından da son derece önemlidir. Çünkü yıllardır devletimizin fedakar bir şekilde götürdüğü yatırımlar dışında yatırım almayan bölgelerimiz, artık özel sektörün yatırımlarına kavuşacaktır. Tesis edilen barış ve huzur ortamı yatırımları artıracak, gelecek için, kalkınma için büyük bir performans oluşmasını sağlayacaktır. Artık Türkiye, ekonomik alanda da birinci ligin değişmez aktörlerinden biri olacaktır. Unutmayalım ki, kalkınmanın da, refahın da anahtarı toplumsal bütünlük, sosyal barış ve huzurdur. Türkiye, bugün bu yolda çok önemli bir dönemeci arkasında bırakarak, aydınlık ve müreffeh bir yarına doğru yürümeye başlamıştır."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.