Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dershanelerin kapanması zeki ve fakir öğrencileri mağdur edecek'

'Dershanelerin kapanması zeki ve fakir öğrencileri mağdur edecek'

Dershanelerin kapatılması konusundaki çalışmaya, konunun merkezinde yer alan öğrenciler de tepki gösteriyor. İzmir Körfez Dershanesi'nde eğitim gören 12. sınıf öğrencileri Gülçin Subaşı ve Ayşegül Yılmaz, dershanelerin kapatılması...

  • Ege Postası
  • 19.11.2013 - 11:19
Dershanelerin kapatılması konusundaki çalışmaya, konunun merkezinde yer alan öğrenciler de tepki gösteriyor. İzmir Körfez Dershanesi'nde eğitim gören 12. sınıf öğrencileri Gülçin Subaşı ve Ayşegül Yılmaz, dershanelerin kapatılması halinde kendileri gibi binlerce orta ve dar gelirli öğrencinin üniversiteye girmesinin oldukça zor olacağını söyledi.

Körfez Dershaneleri Buca Şubesi’nden Subaşı, dershanenin kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi. Okulda toparlayamadıkları dersleri burada tamamladıklarını, öğretmenlerin yakından ilgilendiğini ifade ederek, “Okulda o kadar rahat olamıyoruz. Dershaneleri bir anda kapatmaktansa eğitim sistemi düzene oturduktan sonra bir şeyler değişmeli. Dershaneler, eğitim sisteminin temeli. Bunu kapatırsanız eğitim sisteminin temelini bozarsınız, bu da öğrencileri yıpratır. Ailemin durumu çok iyi değil. Ben buraya yüzde 90 indirimle geldim. Ben bu indirimi kazanmasaydım babam beni dershaneye gönderemezdi. Özel ders hiç aldıramazdı. Bu dershanelerin kapatılması aslında zeki ve fakir öğrencileri mağdur ediyor. Zengin öğrenciler gidip özel ders alabiliyor.” dedi.

Yılmaz da dershanelerin öğrencilere çok büyük katkısı olduğunu söyledi. Kendileri için ikinci bir aile ortamı olduğunu söyleyerek, “Burada öğretmenlerimize daha yakınız. Bunun yanında sosyal etkinliklerimiz daha fazla. Dershanede bire bir soru çözümü yapabiliyoruz. Etütlerimiz oluyor, fazladan ders çalışabiliyoruz ama okulda böyle bir katılım yok. Dershanemin okul derslerime de büyük katkısı oluyor.” şeklinde konuştu. Dershanelerin özellikle orta ve dar gelirli ailelerin çocukları için eğitimde fırsat eşitliği sağladığına değinen Yılmaz, “Dershaneleri kapatmak, orta ve dar gelirli öğrencileri çok olumsuz etkiler.” dedi.

Körfez Dershaneleri Buca Şube Müdürü Kamil Kubat, dershanelerin okula yardımcı bir kurum olduğunu söyledi. Okulların eksikliklerini kapatmak için ortaya çıktığını belirterek, “Başbakanımız'ın dediği gibi biz yasakçı Türkiye istemiyoruz. Bu taslağı, üç beş kişinin hazırladığı bir taslak olarak görüyoruz. Dershaneleri kapattığınızda, bunun yerine koyacağınız bir kurumunuz yok. Okullardaki eğitim kalitesi de ortada. Bu çocukların bir ders açığı var, bunu nasıl gidereceksiniz'” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.