Dolar 34,2560
%0.04
Euro 37,6125
%-0.07
Altın 2.887,380
%0.02
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Dual meslek eğitimi önemli kariyer yollarından biridir'

"Dual meslek eğitimi önemli kariyer yollarından biridir"

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Çalışma Bakanlığı ve Türkiye Çalışma Bakanlığı işbirliği ile yürütülen “Gelecek için Meslek Eğitimi” eylem planı çerçevesinde IV. Meslek Eğitim Borsası Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 13:42
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Çalışma Bakanlığı ve Türkiye Çalışma Bakanlığı işbirliği ile yürütülen “Gelecek için Meslek Eğitimi” eylem planı çerçevesinde IV. Meslek Eğitim Borsası Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu'nda düzenlendi.

KRV Çalışma ve Uyum Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın, Almanya'da 2005 yılından itibaren meslek eğitimine ilginin gerilediğini bildirdi. Oysa özellikle dual meslek eğitimi yoluyla üniversite kapılarının da açık olduğunu hatırlatan Kaykın, “Buna karşılık yüksek öğretime ilgi arttı. Biz, meslek eğitimine yeniden ilgi uyandırmak istiyoruz. Şunu vurgulamak isterim ki; bu ülkede kariyer sadece yüksek öğretimle yapılmaz. Geçlerimize meslek ve dual meslek eğitimini dikkate almalarını ve eğitim sisteminin bekleme yollarına takılıp kalmamalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Oğuz Tuncay'ın organizesiyle gerçekleşen borsada polislikten, itfaiyeciliğe birçok meslekle ilgili gençlere ve velilere danışmanlık hizmeti verildi. Ev sahibi Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, “Ortak hedefimiz, nüfus ağırlığında giderek kendini hissettiren Türk gençlerinin orta ve uzun vadede meslek ve iş sahibi olmaları, bu topluma daha fazla katkı sağlayabilmeleri.” dedi. Müsteşar Kaykın ise “Köln ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde beş yaş altı çocuklarımızın ortalama yüzde 50'si göçmen kökenli. Onlara küçük yaşta ulaşıp meslek alanında istihdam yolunun açılması için başkonsolosluklarımız ve STK'larımızla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Angaje olan tüm kuruluşlarımıza gençlerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Federal İş Ajansı Köln müdiresi Roswitha Stock, bu tür çalışmalarda partner kuruluşların kendilerine Türk toplumunun kapılar açtığını belirterek, “Bizim hala daha bir çok veliyi, dual meslek eğitiminin çok değerli olduğuna, bununla iyi bir kariyer yapılabildiğine ikna etmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Federal Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Heinz Ackermann bu etkinliklerle çok sayıda gence meslek eğitimi konusunda aracılık ettiklerini kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.