Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
KARGİD, mobilya sektörünün sorunlarını masaya yatırdı

KARGİD, mobilya sektörünün sorunlarını masaya yatırdı

Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) tarafından düzenlenen 'Mobilya Sektörünün Yarını ve Trabzon MOBESKO' konulu ortak akıl toplantısı, Trabzon’da yapıldı.Ekonomist yazar Dr. Rüştü Bozkurt yönetiminde KARGİD binasında yapılan...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 12:57
Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) tarafından düzenlenen 'Mobilya Sektörünün Yarını ve Trabzon MOBESKO' konulu ortak akıl toplantısı, Trabzon’da yapıldı.

Ekonomist yazar Dr. Rüştü Bozkurt yönetiminde KARGİD binasında yapılan toplantıya, KARGİD Mobilya Sektörü Başkanı Cem Çapkınoğlu ile derneğin mobilya sektörü üyeleri Aydın Gündoğdu, Şefik Yavuz, Bekir Emre Çaylı, Serkan Tokul, Haydar Tosun, Hasan Akpınar, Zafer Ofluoğlu ve Alper Bektaş katıldı.

Dünyada her şeyin hızlı bir değişim süreci içerisinde olduğunu ve bu değişimden mobilya sektörünün de etkilendiğini belirten Dr. Rüştü Bozkurt, “Değişmeye, gelişmeye karşı elimizde ne silah va? Ne yapacağı? Böylesine büyük değişimlerin tek bir silahı var; sürekli işimizi sorgulamak. Bugünün en büyük silahı, en büyük gücü; ne yapıyorum niçin yapıyorum, nasıl yapıyorum, en büyük silah bunlar. Sizlere Karacaoğlan’ın bir sözünü hatırlatmak istiyorum; 'Cehennem yerinde hiç ateş yoktur - Gidenler ateşi kendileri götürür.' Biz de kendi ateşimizi götürmemek için diyaloglarımızı artırarak, enerjimizi etkin bir şekilde kullanarak çözümü birlikte bulmalıyız.” dedi.

KARGİD Başkan Yardımcısı ve Mobilya Sektörü Başkanı Cem Çapkınoğlu da üyeleriyle sık sık bir araya gelerek Trabzon’da mobilya sektörü için neler yapılabileceğini konuştuklarını belirtti. Çapkınoğlu, “Trabzon’un MASKO ve MOBESKO tarzı sitelere ihtiyacı olduğu fikri daha da güçlendi. Bunun için resmi kurumlara ziyaretlerimiz olacak. KARGİD Mobilya Sektörü olarak Trabzon da yeni bir cazibe merkezi oluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Gündoğdu Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Gündoğdu ise Trabzon’un mobilya üretimi ve pazarlama noktasında önemli bir üs haline gelebileceğini söyledi. Üç Yıldız Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bektaş da üretici olarak bölgede sayılarının az olduğunu, İnegöl, Kayseri ve İstanbul gibi mobilya merkezlerinin büyük ambarlar oluşturarak nakliye sorunlarını çözdüğünü, bu nedenle kendilerinin uzak mesafelere ürün yollama konusunda sorunlar yaşadıklarını anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.