Dolar 34,2707
%0.08
Euro 37,6033
%-0.09
Altın 2.883,600
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kayseri'deki pastayı büyütmeye çalışıyoruz'

"Kayseri'deki pastayı büyütmeye çalışıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir haline geldiğini söyledi. Kayseri'yi geleceğe taşıyacak yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Özhaseki, "Derdimiz pastayı büyütmek. Kayseri'deki...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 12:50
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin sürekli gelişen ve büyüyen bir şehir haline geldiğini söyledi. Kayseri'yi geleceğe taşıyacak yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Özhaseki, "Derdimiz pastayı büyütmek. Kayseri'deki pasta büyürse herkes nasibi kadar payını alır, pasta büyümezse insanlar bu şehri terk eder." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Bünyanlılarla buluşmak ve ilçeleri büyükşehirlere bağlayan yasayı anlatmak için Bünyan'a gitti. AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve belediyenin üst düzey yöneticileri ile Bünyan'a giden Başkan Özhaseki, İlçe Başkanı Savaş Gökçe ve ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Bünyan'da AK Parti İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Başkan Özhaseki sözlerine eski ilçe başkanı Süleyman Yıldırım'ın kısa süre önce vefat etmesinden dolayı başsağlığı dileyerek başladı.

"ŞEHİRLER CANLI VARLIKLARDIR"

Şehirlerin taşlardan yollardan ibaret cansız varlıklar gibi gözüktüğünü; ancak şehirlerin de canlı olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Bundan 2 bin yıl önce şehrin nüfusu 400 bini geçmiş. Ancak 1900'lü yılların başında 30 binler civarında. 1950'lere geldiğinizde Devlet Sanatçısı Ahmet Evintan Erciyes gazetesine bir yazı yazmış. Şehrin pislikten geçilmediğini belirtiyor. 'Yok mu bu şehrin kara bahtını aka çevirecek bir adam' diye sesleniyor. Yöneticiler ufuklu insanlarsa, Allah rızası için çalışıyorlarsa o şehirler gelişiyor. Nefis devreye girmişse, Allah rızası yoksa şehirler de küçülüyor." diye konuştu.

"10 BİN KONUTLUK BETONLA ARITMA YAPTIK"

Göreve geldikleri dönemle ilgili de açıklamalar yapan Başkan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "1994 yılında Kayseri'de 50'ye yakın gecekondu oluşmuştu. Bu gecekondulara da haliyle hizmet gitmemişti. Su kanalları perişandı. Nüfusun yüzde 50'sinden fazlasının kanalizasyon ağı yoktu. Toplanan sular Gaziosman'daki açık kanaldan akıyor ve o kanalda bazen çocuklar boğuluyordu."

Göreve geldiklerinde önceliği altyapıya verdiklerini, şehrin içme suyu şebekesini yenilediklerini, kanal ağını tamamladıklarını ve ana kollektörlerle arıtmaya ulaştırdıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Arıtma tesisini yapmasak oraya dökülen çimentolarla 10 bin konut yapabilirdik. Ama arıtmanın yapılması gerekiyordu. Göreve geldiğimizde yeşil alan sayısı 7 -8 taneydi. Şehrin ortasındaki parka dahi insanlar giremiyordu. Şimdi 750 park var. İnsanlar gece yarısı dahi bu parklara girebiliyor." dedi.

"AK PARTİ İKTİDARI ÖNÜMÜZÜ AÇTI"

2002'de AK Parti iktidarıyla belediye hizmetlerinin önünün açıldığını ve adeta milat olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, daha önce raylı sistem için bir türlü izin alınamazken 2002 yılından sonra devasa projelerin gelmeye başladığını vurguladı. Özhaseki, "İzin verildi ve devasa bir stat ile modern spor tesisleri yapıldı. Şimdi o statta dünya şampiyonası yapılıyor. Raylı sisteme 'dünyanın en kötü raylı sistemi' diyenler oldu. Ama o raylı sistem dünyada üç ödül aldı. Önümüzdeki yıl Erciyes'te Balkan Kayak Şampiyonası yapılacak. 17 ülke Kayseri'ye gelecek." diye konuştu.

"PASTA BÜYÜRSE HERKES NASİBİNİ ALIR"

Kayseri'yi sürekli büyüyen bir şehir yapmak için çalıştıklarını ve amaçlarının Kayseri'deki pastanın büyümesi olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki sözlerine şöyle devam etti: "Bu pasta büyürse herkes nasibi kadar payını alır. Pasta büyümezse, hareket, bereket olmazsa insanlar orayı terk eder. Dün Kayseri'yi Anadolu'da sıradan bir kent olarak görürlerdi. Oysa şimdi 'Bu şehirde bir şeyler oluyor, Kayseri örnek bir kent oldu' diyerek nasıl yaptığımızı soruyorlar. Bu işin sırrını merak ediyorlar. Bu işin sırrı çok basit. İyi niyetli olmak ve Allah rızası için çalışmak. Bu kolay mı derseniz çok kolay değil. Çünkü yaptığınız işi engellemeye çalışanlar oluyor."

"BELEDİYECİLİK HAC İBADETİ GİBİ"

Konuşmasında belediyeciliği hac ibadetine benzeten Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, "Bir taraftan hizmetler için çalışıyorsunuz, bir taraftan da bir sürü kötü adam çıkıyor onlarla uğraşıyorsunuz. Belediyecilik de hac ibadeti gibi. Hani hacca gidersiniz, Kabe'yi tavaf edersiniz, Cenab-ı Allah'a yönelip dua edersiniz, yorulursunuz, bir de gelirsiniz şeytan taşlarsınız ya. Bizde de hiç şeytan taşlama bitmiyor. Şeytan eksik değil ki. Hiç yakanızı bırakmıyorlar. Sağınızda solunuzdalar. Dolayısıyla biz de şeytan taşlıyoruz. Çünkü siz iyi işler yapıyorsanız, kötüler de sizin karşınızda oluyor." ifadelerini kullandı.

"YASANIN AMACI DENGESİZLİĞİ GİDERMEK"

Toplantıda ilçelerin büyükşehir belediyelerine bağlanması ile ilgili yasayı da anlatan Başkan Özhaseki yasanın iki amacının olduğunu söyledi. Özhaseki, "Şehirlerde kalkınma tamamlandı, ama çevresi ile arasında dağlar kadar fark oluştu. Yasanın birinci amacı işte oluşan bu farkı gidermek. İkincisi ise şehirde bir planlama bütünlüğü sağlamak. Yeni yasa ile ilçeler kapanmıyor. Melikgazi Belediyesi ile Büyükşehir'in, Kocasinan Belediyesi ile Büyükşehir'in nasıl bir ilişkisi varsa Bünyan, Develi ve Yahyalı belediyelerinin de öyle bir ilişkisi olacak. Aslında esas zorluğu büyükşehirler çekecek. Bakın daha önce İncesu Belediyesi bize bağlı değildi. Kayseri'ye 5 liraya yolcu taşıyorlardı. Büyükşehir'e bağlanırken çeşitli itirazlar oldu. Şimdi bir tane dahi itiraz eden yok. Çünkü, şimdi 160 kuruşa şehre geliyorlar. Raylı sisteme binerek devam etmek isterlerse sadece 15 kuruş fark veriyorlar. Elbette böyle olunca vatandaş memnun olur. Daha önce asbestli borulardan su içerken şimdi tertemiz ductil borulardan su içerlerse elbette memnun olurlar. Kanal girmemiş bir tek sokak kalmazsa elbette memnun olurlar. Bizim ilçelerde yapmak istediğimizde işte budur." diye konuştu.
Başkan Özhaseki konuşmasının ardından toplantıya katılan Bünyanlıların sorularını cevaplandırdı.

DENGİZ SEÇİMLERİN ÖNEMİNİ VURGULADI

İlçe Danışma Meclisi toplantısında AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de ilçe yönetimine çalışmalarında başarı diledi. Dengiz üç seçimli bir döneme girildiğini ve bu seçimlere en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. AK Parti Bünyan İlçe Başkanı Savaş Gökçe de ilçe teşkilatının faaliyetlerini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.