Dolar 34,2721
%0.08
Euro 37,6037
%-0.09
Altın 2.883,610
%-0.11
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayserili sanayiciler Azerbaycan’a çıkarma yaptı

Kayserili sanayiciler Azerbaycan’a çıkarma yaptı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), üyelerinin yurt dışına açılımına katkıda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a iş gezisi düzenledi. Azerbaycan’daki yatırım ve ticaret imkanlarını yerinde görme imkanı bulan işadamları...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 12:54
Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD), üyelerinin yurt dışına açılımına katkıda bulunmak amacıyla Azerbaycan'a iş gezisi düzenledi. Azerbaycan’daki yatırım ve ticaret imkanlarını yerinde görme imkanı bulan işadamları aynı zamanda Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle ikili iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Anadolu İş Adamları Federasyonu (ANFED) ve Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON) üyesi olan GESİAD’ın gerçekleştirdiği iş gezisinde Azerbaycan’daki Türk işadamlarının ticari faaliyetleri hakkında bilgi alındı. Ayrıca Kayseri’den ihracatı yapılarak Azerbaycan’da satılabilecek ürünler hakkında detaylı bilgiler verildi. İşbirliği ve güç birliğinin sağlanmasının gündeme geldiği gezide iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişiminde Kayseri’nin ön sıralarda olması için çalışma yapılması kararı alındı.

Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Murat Ş. Bakır’a ziyarette bulunan iş adamları heyeti, derneğe üye işadamlarıyla ikili iş görüşmesi gerçekleştirerek Kayseri’de ürettikleri ürünlerini ve firmalarını tanıtma imkanı buldu. TC Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun’u ve Kartaş LTD MMC Şirketi'ni de ziyaret eden heyet, Kartaş LTD MMC ve Coşkun Makina İmalat Sanayi Fabrikalarını da gezdi. Heyet, Azerbaycan’daki yatırım imkanları hakkında, yatırım süreci resmi prosedürleri ve üretim sonrası ticaret sistemleri hakkında bilgiler aldı.

Gezinin ertesi günü Azerbaycan’daki ticaretin kalbinin attığı binlerce iş yerinin ve on binlerce ürünün satıldığı Sederek Ticaret Merkezi'ni ziyaret eden işadamları heyeti, burada yatırım ve ticaret imkanlarını yerinde görme fırsatını buldu. Türk yatırımcıların da ziyaret edildiği Sederek Ticaret Merkezi'nde, Cempa MMC Şirketi'nden Sedat Sahin’den Azerbaycan’daki ticari faaliyetler hakkında bilgi alınarak Kayseri’den yapılabilecek ihracat ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Azerbaycan Sahibkarlar Konfederasyonu Başkanı Memmed Musayev’in de ziyaret edildiği gezide iş ve ticaret imkanları hakkında brifing veren Musayev, Kayseri’den Azerbaycan’a ihracatı yapılabilecek ürünlere yoğunlaşılabileceğini söyledi. Musayev, ürünlerin ihracatındaki vergi ve gümrük mevzuatı hakkında detaylı bilgiler aktardı.

İhracat konusunda ticaret ve iş bağlantılarının kurulmasına önemli katkıda bulunulan gezide işadamı ve sanayiciler, Azerbaycan’a ihracat ve yatırım konusunda her türlü konuda bilgi sahibi olduklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.