Dolar 34,1331
%-0.01
Euro 38,1116
%0.52
Altın 2.903,500
%0.63
Bist-100 10.027,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Düz liselerin Anadolu lisesi olmasıyla ilgili bir sorun çıkmayacak'

"Düz liselerin Anadolu lisesi olmasıyla ilgili bir sorun çıkmayacak"

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, düz liselerin Anadolu lisesi haline getirildiğini söyledi. Bu değişikliğin velileri tedirgin etmemesini isteyen Ekinci, "Liselerin kapanmasıyla ve Anadolu Lisesi olarak değişmesiyle ilgili herhangi...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 15:08
Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, düz liselerin Anadolu lisesi haline getirildiğini söyledi. Bu değişikliğin velileri tedirgin etmemesini isteyen Ekinci, "Liselerin kapanmasıyla ve Anadolu Lisesi olarak değişmesiyle ilgili herhangi bir sorun çıkmayacak, aksine çocuklarımız çok daha rahat yerleşebilecekler." dedi.

        Ekinci, "Biliyorsunuz bu sene Anadolu lisesi oldu bütün liselerimiz. Meslek lisesi yahut Anadolu lisesi olarak eğitim görecek çocuklarımız. Bu SBS'ye giren öğrencilerimiz için biz daha önce bir çalışma yapmış Anadolu liselerimizin kontenjanını artırmıştık. Fiziksel imkanlar ölçüsünde bakanlığımız ayrı bir çalışma yaparak Anadolu liselerinin 30’la sınırlandırılmış kapasitelerini 34'e çıkardı. Biz her sınıfımıza fazladan 4 öğrenci daha alabileceğiz.” dedi.

        Endişesi olan vatandaşlara seslenen Müdür Ekinci, ”Biz zaten geçen sene Anadolu liselerinde bir sorun yaşamamıştık. Liselerin kapanmasıyla ve Anadolu Lisesi olarak değişmesiyle ilgili herhangi bir sorun çıkmayacak aksine çocuklarımız çok daha rahat yerleşebilecekler. Niğde olarak biz buna hazırız ve altından kalkabiliriz. Niğde merkezde eski sistem düz lise eğitimi veren bir tek Atatürk Lisesi vardı. O da önümüzdeki sene itibariyle Anadolu lisesi olarak eğitim öğretime devam edecek.” diye konuştu.

        Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bakanlığın bu sene illerin SBS sıralamasını açıklamadığını, farklı bir çalışma yaparak ilini başarı durumunu ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.