Dolar 34,1249
%-0.03
Euro 38,1176
%0.53
Altın 2.911,340
%0.9
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Karaloğlu: Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlere 'edi bese' deyin

Vali Karaloğlu: Çözüm sürecini sabote etmek isteyenlere 'edi bese' deyin

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin son dönemde uyguladığı en önemli projelerinden birinin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi olduğunu anımsatarak: "Bunu bozmak isteyen, bunu sabote etmek isteyen hiç kimseye muhtarlar ve kanaat önderleri...

  • Ege Postası
  • 19.07.2013 - 14:52
Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye’nin son dönemde uyguladığı en önemli projelerinden birinin 'Milli Birlik ve Kardeşlik' projesi olduğunu anımsatarak: "Bunu bozmak isteyen, bunu sabote etmek isteyen hiç kimseye muhtarlar ve kanaat önderleri olarak fırsat vermeyin. Size gelip bu konuda kafanızı karıştıranlara da ne olur 'artık yeter, edi bese' deyin." dedi.

Vali Karaloğlu, kamu yatırımlarını yerinde incelemek, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcileri ve kanaat önderlerinin sorunlarını dinlemek amacıyla yatırımcı kurumların daire amirleriyle birlikte Saray ilçesini ziyaret etti. Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici’nin de eşlik ettiği Saray programı kapsamında, güçlendirmesi devam eden Yatılı Bölge İlköğretim Okulu (YİBO) binası ve lojmanlarında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Vali Karaloğlu, güçlendirme çalışmalarının bir an önce bitirilmesi talimatını verdikten sonra Saray’ın ilk halı sahasının açılışına katıldı.

Saray Belediyesi tarafından SODES projesi kapsamında yaptırılan halı sahanın açılış kurdelesini kesen Karaloğlu, beraberindeki protokol üyeleriyle birlikte penaltı atışı yaptı. Attığı penaltı atışını gole çeviren Vali Karaloğlu, gençlerle sohbet etti ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Son yapılan SBS ve LYS’de başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler veren Karaloğlu, daha sonra Ahmet Nacar Çok Programlı Lisesi’nde Saray Kaymakamlığı'nın organize ettiği programa katıldı.

"ARTIK GÖZYAŞI OLMASIN"

Mahalle ve köy muhtarları ile kanaat önderleri ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Münir Karaloğlu, "Vatandaş olarak, köydeki muhtar olarak, mahallenizde kanaat önderi olarak Allah rızası için sahip çıkın. Bunu vatandaşımıza doğru anlatın. Bu süreci yürüten herkes nihayetinde bir risk alarak bu süreci yürütüyor. Değil midir ki hedefimiz artık ölüler olmasın. Artık şehitler olmasın. Artık gözyaşı olmasın. Artık acı, ızdırap olmasın. Artık kardeşliğimize zarar verecek tutum ve davranışlar olmasın. Hedef bu değil m? Gerisi teferruattır. Onun için ne olur, bugün yakalamış olduğumuz bu güzel ortama vatandaş olarak, muhtar olarak, kanaat önderleri olarak sizler sahip çıkın. Bunu bozmak isteyen, bunu sabote etmek isteyen hiç kimseye de fırsat vermeyin. Bu konuda kafanızı karıştıranlara da ne olur artık yeter ‘edi bese’ deyin. Yeter 30 yıldır acı çekiyoruz deyin. 30 yıldır ıstırap çekiyoruz deyin. Artık bu toprakların huzura ihtiyacı var deyin." şeklinde konuştu.

Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner’in de birer konuşma yaptığı programda Vali Münir Karaloğlu, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kanaat önderlerine tek tek söz hakkı verdi. Yatırımcı kuruluşların daire amirlerinin de katıldığı Saray programı sonunda hizmetlerinden dolayı Saray Kaymakamı Ahmet Can Pınar tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde kursiyerlerin dokuma duvar halısı, Belediye Başkanı Ünal Özarslaner ve Saray Muhtarlar Derneği Başkanı Beyaslan Siyaahmet Sarı tarafından birer ‘teşekkür’ plaketi verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.