Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Engeller Aşılıyor, Uşak Halısı Canlanıyor' projesi başladı

'Engeller Aşılıyor, Uşak Halısı Canlanıyor' projesi başladı

Uşak Belediyesi ile Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle hazırlanan “Engeller Aşılıyor, Uşak Halısı Canlanıyor” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 16:52
Uşak Belediyesi ile Uşak İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle hazırlanan “Engeller Aşılıyor, Uşak Halısı Canlanıyor” projesinin açılış toplantısı yapıldı. Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen projenin Dokur Evi'ndeki toplantısına Belediye Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş, ZEKA ve ABİGEM yetkilileri, belediye daire amirleri ve basın mensupları katıldı.

Şehrin sembolü olmuş tarihî halıları yaşatmak, gelecek nesiller tarafından bilinmesini ve sahip çıkılmasını sağlamak amacıyla uygulanacak proje 90 gün sürecek ve toplam maliyeti 164 bin 315 lira olacak. Proje kapsamında belediye tarafından restore ettirilen ve halı dokuma kursları verilen Dokur Evi’nde, işsiz 30 ve işitme engelli 10 işsiz kadın dokuma öğrenecek. Konu hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Buldaş, “Proje sayesinde Uşak halıları yeniden yaşatılacak. İlimizde işsiz olan kadınlarımız ve engellilerimizin, meslek edinerek sosyal ve ekonomik hayata katılmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Uşak’ın en önemli kültürel değerleri arasında bulunan Uşak halısını yaşatmak için Dokur Evi'ni restore ettirerek Uşak'a halı dokuma merkezi olarak kazandırdık. Bu önemli proje için ZEKA'ya yaptığımız başvuru kabul edildi. Proje maliyeti olan 164 bin 315 lira, ZEKA tarafından tamamı hibe olarak karşılanacak.” dedi.

ZEKA Uşak Yatırım Danışmanlık Ofisi yetkilisi Arda Kırankabeş ise, “Bu yeni dönemde bize proje sunan derneklerimiz ve kurumlarımız var. Uşak’tan ve Uşak Belediyesi'nden örnek projeler çıkıyor. Ajans olarak bu tarz projeler bizi mutlu ediyor. Hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.