Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Engelsizmir'de üç yarışma birden

'Engelsizmir'de üç yarışma birden

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir 2013 kapsamında kısa film, karikatür ve fotoğraf yarışmaları düzenledi. Jüri başkanlıklarını Prof. Dr. Şefik Güngör, Latif Demirci ve Yusuf Tuvi’nin üstleneceği yarışmaların konusu, "Engelleri...

  • Ege Postası
  • 02.08.2013 - 09:59
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Engelsizmir 2013 kapsamında kısa film, karikatür ve fotoğraf yarışmaları düzenledi. Jüri başkanlıklarını Prof. Dr. Şefik Güngör, Latif Demirci ve Yusuf Tuvi’nin üstleneceği yarışmaların konusu, "Engelleri Kaldıralım" olacak. Bu yarışmalarla engellilerin sıkıntılarına ve olabilecek çözümlerine dikkat çekilmesi hedefleniyor. Katılmak isteyenlerin, "www.engelsizkongre.org" adresindeki “Yarışmalar” konu başlığına tıklayarak hem şartnameye hem de başvuru formuna ulaşabileceği bildirildi.

Kısa film dalında yarışmaya katılmak isteyenler için son müracaat tarihi 20 Eylül 2013 Cuma. Jenerik dahil 5 dakikayı aşmaması şartı aranan kısa filmin konusu, “Engelleri Kaldıralım” olarak belirlendi. Herkese açık olan yarışmaya, her yönetmen en fazla iki filmle katılabiliyor. Jüri başkanlığını Prof. Dr. Güngör’ün üstlendiği yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilecek. Karikatür yarışması için son başvuru tarihi ise 2 Eylül. Bütün dünya sanatçılarına açık olan yarışmanın konusu da aynı. Karikatür sanatçıları, en fazla beş eserle katılabiliyor. Karikatürlerin, daha önce ödül almamış olması gerekiyor. Karikatürcüler Derneği Özel Ödülü’nün yanısıra derece girenlere para ödülü verilecek. Jüri başkanı ise Demirci. Fotoğraf yarışması için son başvuru tarihi de 15 Ağustos Perşembe. Yarışma, 18 yaş üzeri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, amatör ya da profesyonel bütün fotoğrafçılara açık. Daha önce ödül almış eserler kabul edilmeyecek. Bir kişi, en fazla beş adet fotoğrafıyla katılabilecek. Plaketin yanısıra para ödüllerinin verileceği yarışmanın jüri başkanlığını, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) tarafından AFIAP (FIAP sanatçısı) ünvanı verilen Tuvi yapacak. Bütün yarışmaların ödül töreni, 24 Ekim 2013 tarihinde birarada düzenlenecek.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin problemleri ve çözümlerine yönelik olarak Türkiye’de ilk defa uluslararası bir kongre düzenliyor. Uluslararası Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi, 30 Ekim-3 Kasım 2013 arasındaki yapılacak. Bilimsel bir kongre olmasının yanında şehir yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sanat, kültür ve sosyal etkinliği ve fuarı da kapsayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.