Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Erzurum’da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı'

"Erzurum’da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı"

Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş, "Erzurum’da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı, konuşulmalıdır." dedi. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Erzurum'un sosyal inovasyona ihtiyacı olduğunu...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 10:29
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat Ertaş, "Erzurum’da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı, konuşulmalıdır." dedi.

ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Erzurum'un sosyal inovasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. ŞEHİRDER Başkanı Murat Ertaş, Tarih boyunca coğrafyasında savaşların ve muhteşem acıların eksik olmadığı Erzurum’da, şehrin kültür ve medeniyet dünyası ile demografik yapısı sürekli tahrip olduğunu söyledi.

Ertaş, "Sosyal inovasyoninsan, toplum ve gezegen için sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere, var olan toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmek ve bunları hayata geçirmektir." dedi.

"ERZURUM GÖÇ VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Erzurum’un özellikle 1960’lı yıllardan itibaren göç verdiğini belirten Ertaş, "Erzurum artık sadece Doğu Anadolu’dan temsil edilebilecek şehir değildir. Erzurum başta İstanbul, Bursa ve İzmir olmak üzere yurt içinde ve dışında birçok şehre uzanmış bir şehirdir. Erzurum bu yerlerden soyutlanırsa elbette güdükleşir. Erzurum hatıralar şehri olur kalır. Erzurumlu, kendi coğrafyası üzerine ezber bozan hayaller kurmalı ve kendine inanmalıdır artık. Mesela Palandöken’i içselleştirmelidir. Palandöken, şehre bu kadar yakın olup şehrin dışındaymış gibi yalnızlaştırılmamalıdır. Hem yaz hem kış Palandöken’in Laleli’den Konaklı’ya kadar ve hatta Ejder Tepesi’nin ardındaki yaylalara kadar birbirinden farklı festival, sosyal aktivite, organizasyon yapılmalı ve yaşam alanları oluşturulmalıdır." diye konuştu.

"DOĞA TURİZMİ GELİŞTİRİLMELİ"

Erzurum’un tanıtımında ve turizm sektöründe pazarlanmasında sadece kışa, kış sporlarına odaklanılması eksik ve yanlış olacağını dile getiren Başkan Murat Ertaş şunları kaydetti: "Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yazın sıcağından bunalan insanlar için Erzurum’un yayla havası şifadır, diriliktir. Erzurum’un tanıtımında ve turizm sektöründe pazarlanmasında sadece kışa, kış sporlarına odaklanılması eksik ve yanlış olur. Palandöken gibi Allah’ın bu topraklara bahşettiği hazinden aralık ayının ortasından mart ayının ortasına kadar sadece 3 ay yararlanmak, yılın 9 ayı bu hazineyi kendi başına bırakmak akıl işi olmasa gerek. Erzurum’da artık yüksek sesle yayla turizmi tartışılmalı, konuşulmalıdır. Ayrıca biz de ŞEHİRDER olarak Erzurum’da parkur ve organizasyon çalışmaları yapmaları için Türkiye Bisiklet Federasyonu'na yazımızı yazdık. Federasyon başkanının Spor İl Müdürümüze bu konuda söz verdiğini duymak bizi heyecanlandırdı, inşallah şehrimiz de bu önerimize sahip çıkar, bu konuda ülke genelinde kamuoyu oluşturur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.