Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir'

"Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir"

Moral FM’de yayınlanan Annelik Okulu programına katılan çocuk gelişim uzmanı Serap Buharalı, "Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir. Eşler arasındaki ilişkinin oturmasını beklenmek faydalı olacaktır." dedi....

  • Ege Postası
  • 14.08.2013 - 10:45
Moral FM’de yayınlanan Annelik Okulu programına katılan çocuk gelişim uzmanı Serap Buharalı, "Evliliklerde çocuk sahibi olmak için ilişkinin olgunlaşması gerekir. Eşler arasındaki ilişkinin oturmasını beklenmek faydalı olacaktır." dedi.

Çocuk sahibi olunduğunda eşlerin psikolojik bir olgunluk içinde olması gerektiğini kaydeden Buharalı, "Aksi halde sürekli bir anne ve baba olarak eksiklik duygusu yaşanabiliyor." diye konuştu. Eşler arasında sağlıklı bir ilişki kurulamadığında çocukla da kurulacak ilişkinin sorunlu olabileceğini söyleyen Buharalı, bağlı değil bağımlı çocukların yetişeceğine dikkat çekti. Ruhen yalnız kaldıklarında annelerin yaptığı yanlışlardan birinin çocuklarına aşırı düşkün olması şeklinde görüldüğünü söyleyen Buharalı, "Herkesin bir arada olduğu bir bütünlük kazanılmalı evin içinde. Bütünlük sağlanarak bir paylaşım oluşturulmalı." tavsiyesinde bulundu.

Evlilik öncesinde sorun yaşayan insanların evlenip iyi olacağı düşüncesi içinde evlendirilmesinin ya da aile içinde sorun yaşayan insanların farklı bir evde mutlu olacağı düşüncesi ile evlenmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Buharalı, "Hasarlı ve yaralı bir şekilde yeni bir başlangıç yapmak uygun değildir." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.