Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Hassas' operasyon polis kamerasında

'Hassas' operasyon polis kamerasında

İstanbul narkotik polisinin, Hollanda'dan getirilen ve Türkiye'den götürülen uyuşturucunun yakalanmasına yönelik operasyonunda 500 bin adet uyuşturucu hap, 15 kilogram bonzai ve 20 kilogram eroin ele geçirildi. Nadir olarak 3 uyuşturucu türünün...

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 12:57
İstanbul narkotik polisinin, Hollanda'dan getirilen ve Türkiye'den götürülen uyuşturucunun yakalanmasına yönelik operasyonunda 500 bin adet uyuşturucu hap, 15 kilogram bonzai ve 20 kilogram eroin ele geçirildi. Nadir olarak 3 uyuşturucu türünün de aynı operasyonda ele geçirildiğini belirten emniyet yetkilileri, takip edilen araçta çocuk olması nedeniyle yakalama sırasında hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Operasyon da polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan son operasyon Türkiye'ye Hollanda'dan uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine başladı. Yapılan tespitler ilginç bir olayı daha ortaya çıkardı. Buna göre, gelen uyuşturucu ile ilgili şüphelilerin aynı zamanda yurt dışına uyuşturucu götüren bazı kişilerle de irtibatlı olduklarını ortaya koydu. Edirne'ye kadar takibi yapılan araç aynı zamanda hassas bir uygulamaya da sahne oldu. Takip edilen araçta çocuk bulunduğunu bilen ekip amirleri, özenli davranılması talimatını anonslarla diğer ekiplere bildirdi. Talimat üzerine hassas bir operasyon yapan polis, silah kullanmadan araçtakileri indirdikten sonra arama yaptı. Şüpheliler gözaltına alındı. Başka bir araçta eğitimli narkotik köpeğinin yaptığı arama sonucu zulalanmış olarak uyuşturucu ele geçirildi.

Büyükçekmece'de yapılan operasyonda ise bir evde arama yapıldı. Aramada bazanın içine gizlenmiş olarak uyuşturucu haplar ele geçirildi. Operasyonun devamında 15 kilo 100 gram bonzai isimli uyuşturucu ele geçirildi. Her iki operasyon kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.