Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Her yer durak'' projesi başka bahara!

''Her yer durak'' projesi başka bahara!

Kent Konseyi tarafından hazırlanan ve alkış toplayan önemli bir proje İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi. Belediye otobüslerinin akşam 22.00'den sonra, engelli, yaşlı ve kadın yolcuları durak haricinde gidecekleri en yakın noktaya bırakmalarını öngören proje uygulamada sıkıntı yaratacağı gerekçesi ile belediye meclisi tarafından reddedilirken, Kent Konseyi benzer bir projeyi belediyenin gündemine getirmek için çalışmalarına başladı.

  • Ege Postası
  • 22.01.2014 - 13:22

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Kent Konseyi’nin engelli, yaşlı ve kadın yolcuların gece saatlerinde daha güvenli ve daha konforlu şekilde ulaşım yapabilmelerine olanak sağlayacak proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul görmedi. Geçtiğimiz ay hazırlanarak meclis onayına sunulan önerge, komisyonlar tarafından yapılan incelemelerin ardından uygulamada sıkıntılar oluşturabileceği ve kent trafiğine olumsuz etki edeceği gerekçesi ile reddedilirken, uygulamanın hayata geçmesi de bir başka bahara kaldı.

ÖRNEK PROJE OLACAKTI

İzmirlilerden ve kentteki sivil toplum örgütlerinden gelen talepler doğrultusunda Kent Konseyi tarafından hazırlanan proje uyarınca, gece saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanan engelli, kadın ve yaşlı vatandaşların gidecekleri adrese en yakın bölgede indirilmesi hedefleniyordu. Değişiklik, yaşlı, kadın ve engelli vatandaşların toplu taşıma için kullandıkları otobüslerin, akşam 22.00’den sonra ve kent merkezi dışında kalan bölgelerde olmak üzere, otobüs durakları haricinde istedikleri noktada inmelerine olanak sağlayacaktı. Kent içi trafiğin nispeten boş olduğu saatlerde uygulamaya konması planlanan projenin belediye meclisinden kabul görmemesi ile birlikte proje de başka bahara kaldı.

KENT KONSEYİ YENİ PROJE İÇİN KOLLARI SIVADI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da sıcak baktığı öğrenilen projenin kabul görmemesi üzerine yeniden çalışmalara başlayan İzmir Kent Konseyi’nin, benzer bir proje için çalışmalarını sürdürdüğü ve yeni düzenlemeyi de önümüzdeki haftalar içerisinde yeniden belediyeye sunmaya hazırlandığı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.