Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmirliyiz Yaparız'a cevap gecikmedi

"İzmirliyiz Yaparız"a cevap gecikmedi

Yerel seçimler öncesinde Büyükşehir Belediyesi için yarışan Aziz Kocaoğlu ve Binali Yıldırım arasında devam eden “Kim daha çok İzmirli'” tartışmalarına vatandaşlar da dahil oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nun “İzmirliyiz yaparız” ve “İşimiz İzmir, gücümüz İzmir” ile AK Partili sloganlarına göndermede bulunan ve Kocaoğlu karşıtları olduğu öğrenilen bir grup, sosyal medya üzerinden sürdürdüğü kampanyalarını sloganlaştırarak kentin çeşitli noktalarında propagandaya başladı.

  • Ege Postası
  • 21.01.2014 - 10:58
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yerel seçimler öncesinde devam eden ve hayata geçirilen projeleri halka anlatmak amacıyla kent genelinde başlatılan “İzmirliyiz yaparız” başlıklı reklam kampanyasına karşı atakla cevap geldi. Geçtiğimiz haftalarda Kocaoğlu karşıtı kampanya düzenlenen miting ile kendisini gösteren İzmirliler, kent genelinde karşı propaganda ile tepkisini dile getirmeye başladı.


YENİ SLOGAN BELLİ OLDU: İZMİR BİZİM
Kent genelinde metro istasyonları, boş reklam panoları, otobüs durakları, metruk binalar ve benzeri yerlerde kendisini göstermeye başlayan “İzmir bizim” sloganı ve altında bulunan “Halk” imzasının sırrı çözüldü. Özellikle seçimlere gidilen son dönemde AK Partili Binali Yıldırım’ın sloganı olarak sıkça karşılaşılan “İzmir’e Binali gerek” ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile özdeşleşen “İzmirliyiz yaparız” söylemlerine ve reklam kampanyasına karşı tepki gösteren bir grup İzmirli yine sosyal medya üzerinden örgütlenerek İzmirlilere sesini duyurmaya çalışıyor.

KARA PROPAGANDA MI, SOSYAL MEDYA ÜRÜNÜ MÜ'
Kendilerine “İzmir Bizim” sloganını belirleyen ve Gezi gençliği olduklarını belirten vatandaşların oluşturduğu topluluk, çeşitli noktalarda sprey boyalarla duvarlara yazılan sloganlarla boy göstermeye devam ediyor. Sosyal medya üzerindeki paylaşımlarında, “İzmir ne Aziz Kocaoğlu’na ne de Binali Yıldırım’a muhtaç değildir” diyerek İzmirlilere seslenen vatandaşlar ilerleyen günlerde söylemlerine farklı bir boyut katacaklarını ve eyleme geçeceklerini de belirtirken, “TOMA’ya su, Aziz’e oy yok”, “Yollar affeder, gençlik affetmez” gibi mesajlarla her iki tarafa da göndermede bulunmaya devam ediyor. Yaşanan bu manzara İzmir’de seçim yarışının kıran kırana geçeceğini doğrularken, son dönemde sosyal medya üzerinde yükselişe geçen yaratıcı slogan yarışına da farklı bir boyut kattı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.