Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
En namlı deve güreşi Selçuk’taydı

En namlı deve güreşi Selçuk’taydı

Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgelerinde geleneksel hale gelen ve her yıl 60 değişik yerde düzenlenen deve güreşlerinin “ En Popüler ve En İyi Organizasyonu” olarak öne çıkan Selçuk- Efes Deve Güreşleri Festivalinin 32.si bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 65 çift devenin kıran kırana güreştiği Pamucak arenayı güreş severler sabah saatlerinde tıklım tıklım doldurdu.

  • Ege Postası
  • 20.01.2014 - 10:00
İZMİR- Yazdan kalma güneşli bir günde gerçekleştirilen 32. Selçuk – Efes deve güreşlerine bu yıl ilgi büyüktü. Selçuk Pamucak Arena’da yapılan 32. Selçuk – Efes Deve güreşleri yaklaşık 25 bin kişi tarafından izlendi.

Selçuk Belediyesinin katkılarıyla Selçuk –Efes Kültür ve Turizm tarafından organize edilen 32. Selçuk Efes Deve Güreşleri’ne İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk CHP ilçe Başkanı Özge Yıldırım Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür,Selçuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Veli Keskin, Selçuk Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri , İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Fatih Çankaya, Selçuk Emniyet Müdürü Uğur Er ve çok sayıda vatandaş katıldı. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür protokoldekilere deve güreşlerinin sembolü olan poşuları taktı.

Selçuk Kültür ve Turizm Başkanı Mahmut Kapıcıbaşı’nın konuşması ile başlayan 32. Selçuk –Efes Deve Güreşleri ünlü cazgır Halil Coşkun’un manileri ile renklendi. 32. Selçuk – Efes Deve Güreşlerinde bu yıl içlerinde Çanakkale’den Samanyolu, Çine’den Tuncer, Bodrum’dan Goca Bodrumlu, Tire’den Garip, Bozdoğan’dan Özgür Han 1, Kuyulu’dan Aydın Pulluk, Hacialiobası’ndan Küçük Olcay, Çamlıkköy’den Kahraman Ege, Ayvalık’tan Can Bey, Atça’dan Ege Şampiyonu Bıyıklı’dan Karanfil gibi birbirinden namlı 130 deve güreşti. Ünlü pehlivan develerin büyük mücadelesini aileleri ve çocukları ile maniler ve davul zurna eşliğinde piknik yaparak izleyen güreş severler oldukça güzel bir hafta sonu geçirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.