Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU'dan vatandaşa acı fatura

İZSU'dan vatandaşa acı fatura

2014 yılının başında yapılması öngörülen su zammını yerel seçimlerden sonraya erteleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten İZSU’da hayata geçen yeni uygulama vatandaşı isyan ettirdi. Sayaç arızası ya da değişimi için kuruma taleplerini ileten aboneler, gerçekleştirilen tamirat işlemi sonrasında bilgileri dışında değişen su tesisatı, vana ve diğer malzemelerin de ay sonunda faturalarına yansıdığını belirterek, suya gizli zam yapıldığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 21.01.2014 - 10:59
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay yayınlanan genelge doğrultusunda, sayaç değişimi ya da arıza için adrese gelen İZSU ekiplerinin binada bulunan eski su tesisatını da yenilemesi sonrası bakım ve onarım masraflarını su faturalarına yansıtması kriz yarattı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı üzerine yapılması öngörülen su zammı yerel seçimlerden sonraya ertelenirken, İZSU’da belediye meclis kararı olmadan hayata geçen bu düzenleme vatandaşlardan büyük tepki topladı. Ay sonunda ellerine geçen su faturasında acı sürprizle karşılaşan birçok vatandaş duruma isyan ederken, konu hakkında belediye ve İZSU’ya şikayetler de yağmaya devam ediyor.

SU FATURALARI İSYAN ETTİRDİ
Yaşanan sıkıntının esas kaynağının “Sayaç yanı arızalar ve sayaç yeri düzenlemelerine” ilişkin genelgeden kaynaklanıyor. İZSU Su Tesisleri Dairesi Başkanlığı tarafından ilgili birimlere gönderilen talimat doğrultusunda, sayaç yanı arızalar ve sayaç yeri düzenlemelerinde kullanılan malzemelerin ücretleri abone faturalarına yansıtılacağı belirtilirken, uygulamada yaşanılan sıkıntılar ise vatandaş tarafından tepki toplamaya devam ediyor. 185 Arıza Kayıt sistemine gelen şikayetler doğrultusunda abonelerin evlerine ve iş yerlerine giderek gerekli çalışmayı yapan İZSU ekiplerinin, tamirat ve yenileme işlemi sonrasında sökülen eski tesisat boruları ve malzemeyi kayıt altına alarak aboneye teslim etmesi zorunlu hale getiriliyor. Ancak tamirat esnasında adreste olamayan birçok abone, faturada yaşadıkları sürpriz sonrasında kuruma şikayet yağdırmaya devam ediyor.

TESİSAT DEĞİŞİMİ DE FATURAYA YANSIYOR
Sayaç tamiratı ya da değişimi için İZSU’ya başvuruda bulunan aboneler evde olmadıkları takdirde adrese gelen ekiplerin su tesisatı ve sayaç yanında bulunan su borularının da bilgileri dışında değiştiğini ve bu durumun faturaya yansıdığını belirterek isyan etti. Karşılaştıkları sürpriz sonrasında tepkilerini dile getiren vatandaşlar, çıkan ve elde kalan eski malzemelerinin kendilerine teslim edilmediğini ve bu durumun da İZSU çalışanlarını suçlu duruma düşürdüğünü söylerken, bilgileri dışında gerçekleştirilen değişimin bedelini kabul etmediklerini de dile getirdiler. Yine değişimi yapılan parçalar arasında yer alan kolektör ve vanalar da binaya ait olduğundan, ek ücretlendirme apartmandaki tüm abonelere yansıtılıyor ve bu durum binada ikamet eden vatandaşların belediyeye ve İZSU’ya tepki göstermesine yol açıyor.

SİSTEM GEREĞİ AYNI APARTMANA GİT-GEL
Uygulamada olan ve tepki toplayan bir başka düzenleme ise sistemin çalışma şekli olurken, sadece 185 Arıza Kayıt numarasına iletilen şikayetler ekipler tarafından giderilebiliyor. İZSU ekipleri sadece kendilerine iletilen ve kayıt altına alınan şikayetler doğrultusunda belirlenen adreslere gittiğinden, aynı yerde yer alan başka bir adreste tamirat ve bakım işlemi gerçekleştiremiyor. Aynı apartman içerisinde oturan ya da sokakta bulunan bir başka abone ise şikayetini ayrıca ileterek sıra beklemek zorunda kalıyor ve İZSU ekipleri de aynı sokağa gün içinde yeniden gidip gelmek durumunda kalıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.