Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İnsanlık, Peygamberimiz'i (sas) tanımakla kendini tanıdı'

"İnsanlık, Peygamberimiz'i (sas) tanımakla kendini tanıdı"

Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) beşeriyetin izzet mücadelesinin bayraktarı olduğunu söyledi. Antalya Kumluca Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 18:22
Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas) beşeriyetin izzet mücadelesinin bayraktarı olduğunu söyledi.

Antalya Kumluca Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Kumluca Düğün Salonu’nda 'Efendimiz (sas) ve İnsanlık Onuru' konulu konferansta konuşan Yeşil, “O (sas) gelmeden önce kendini tanımayan, niçin yaratıldığının ehemmiyetini unutan, insanlıktan uzak bir cahiliye toplumu yaşamaktaydı. O’nun (sas) gelmesiyle insan, insan olduğunun farkına vardı.” dedi.

Peygamber Efendimiz'in (sas) gelmesiyle insanın, kainat kitabını okumaya başladığını ifade eden Yeşil, "O’nu (sas) tanımakla O’nu (sas) göndereni tanıdı. Eğer O (sas) gelmeseydi insanlık aşağıların aşağısı, varlığın zirvesinden zillete düşmüş, insanlıktan uzaklaşmış bir varlık olarak kalacaktı. Eğer O (sas) gelmeseydi, bugün inandıklarımıza inanamaz, hakikati idrak edemez olurduk.” diye konuştu.

İnsanlığın Efendimiz'e (sas), O’nun da (sas) insanlığa aşık olduğunu ifade eden Yeşil, bu zamana kadar insanlığı O’ndan (sas) daha çok sevenin olmadığını, insanlığın da O’nun (sas) kadar sevileni görmediğini belirtti.

Konuşmasının bitiminde, Mustafa Yeşil'e, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından çiçek takdim edildi. Konferansın ardından, Kumluca Müftüsü Abdulmuttalip Peşe tarafından dua edilerek program sona erdi. Kumluca Eğitim ve Kültür Derneği’nin düzenlediği konferansa; Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Müftü Abdulmuttalip Peşe ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.