Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir Büyükşehir'in beceriksiz bürokratları, 120 milyon lirayı sokağa attı'

'İzmir Büyükşehir'in beceriksiz bürokratları, 120 milyon lirayı sokağa attı'

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Başkan Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar arasında çıkan "edep" tartışmasının perde arkası belli olmaya başladı. Kocaoğlu'nun Bakan Zafer Çağlayan’ı eleştirilerine, AK Parti...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 16:09
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Başkan Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Grup Başkan Vekili Çakar arasında çıkan "edep" tartışmasının perde arkası belli olmaya başladı. Kocaoğlu'nun Bakan Zafer Çağlayan’ı eleştirilerine, AK Parti İl Teşkilatı bir basın toplantısıyla cevap verdi.

Gaziemir Fuar Alanı'nın ihale aşamasından önce Başkan Kocaoğlu, Bakan Çağlayan'dan teşvik için para istediğini ancak üst sınır 600 bin lira olduğu için alamadıklarını söylemişti. Bu sözlerin doğru olmadığını belirten AK Parti Grup Başkan Vekili Kenan Çakar, Kocaoğlu ve Büyükşehir bürokratlarının konuyu doğru anlamadığını, bunun bedelini de İzmirlilerin ödediğini iddia etti. İhaleyi İZFAŞ'ın yapmış olması halinde teşvik sisteminden faydalanılabileceğini aktaran Çakar, “İzmir fuarının ihale bedeli 260 milyon TL. Bu ihale İZFAŞ tarafından yapmış olsaydı, sırf bu teşviklerden dolayı 120 milyon TL teşvikten yararlanma imkanı vardı. Beceriksiz bürokratlar, bu madde ve yönetmelikleri bilmedikleri için Büyükşehir’e bu ihaleyi yaptırmış ve İzmir’in 120 milyon TL’sinin sokağa atılmasına sebep olmuşlardır. Üstelik yarısı da iş yapılırken mahsup edilmektedir. Bu, ‘Vergi verme, yatırımı hızlandır, yeter ki istihdam yarat.’ demektir. Ayrıca bu kapsamda bin kişiye iş alanı açarsanız, burada bunları çalıştırırsanız sosyal güvenlik primini de bakanlık ödeyecektir. Bu da ayda 300 bin, yedi yılda 20 milyon TL destek demektir.” şeklinde konuştu.

CHP'li meclis üyelerinin doğru söze tahammül edemediğini savunan Kenan Çakar, “İzmir’e yapılacak yatırımlar da teşvik kapsamındadır. Öncelikli yatırımlar ister Tunceli, isterse Adıyaman ya da Kahramanmaraş olsun, Türkiye’nin neresinde yapılırsa yapılsın 5. bölgede yapılıyormuş gibi teşvik edilmekte ve desteklenmektedir. Örneğin madencilik ve turizm alanlarındaki yatırımlar ile deniz ve demir yolu yük ve yolcu taşımacılığı alanında yapılan yatırımlar, ar-ge çalışmaları ve sonrasında üretime geçecek tüm yatırımlar, onkolojik yatırımlar ve fuar alanı yatırımları, nerede yapılırsa yapılsın 5. bölge teşvikleriyle desteklenmektedir.” dedi.

Başkan Kocaoğlu tarafından yatırımda kullanılan kredinin 600 bin TL olarak belirtildiğini hatırlatan Çakar, “Sayın Başkan, duyduğu rakamları da doğru hatırlamıyor. Alınan kredinin 700 bin TL’ye kadar olan faizi, bakanlık tarafından ödenecektir. Bütün bu imkanlar, Gaziemir Fuar Alanı için kaçırılmaz fırsatlardır. Kavga ve polemikten vazgeçin. Sayın Kocaoğlu Bakanımız'ın konuşmasını anlayamamış, içerisinden bir kısmını cımbızla çekmiş, bürokratların verdiği eksik bilgilerle yanlış bir konuşma yapmıştır. Kocaoğlu ve bürokratları, krediyle faizi bile birbirine karıştırmaktadır.” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ise, “Bilgilendirme yanlışlıkları var. Biz onları düzeltmek için bu toplantıyı düzenledik. Yanlış anlaşılma, meclis salonunda düzeltildi. Biz kamuoyuna, sayın bakanımızın talimatıyla açıklamada bulunmak istedik. Yanlışların çözümü için her zaman buradayız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.