Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kardeş' ayıbına Kocaoğlu 'dur' dedi!

'Kardeş' ayıbına Kocaoğlu 'dur' dedi!

Yaşadığı maddi sıkıntılar ve son dönemde artan terör olayları nedeniyle ilçesine hizmet götürmekte zorlanan CHP'li Hozat Belediyesi'ne İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi, araç sıkıntısı yaşayan ve cenazelerini ancak otobüs ile taşıyabilen Hozat'a cenaze nakil aracı hibe etti. İzmir'de kardeş belediyelerinden aradığı desteği bulamayan CHP'li Hozat Belediyesi'nden Büyükşehir'e teşekkür geldi. Kardeşlerden hayır gelmedi

  • Ege Postası
  • 12.01.2016 - 13:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaklaşık 7 bin nüfuslu ilçede vatandaşa hizmet götürmekte zorlanan Hozat Belediyesi, bölgedeki temel sıkıntıları çözebilmek için araç-gereç yardımı bekliyor. Merkezi bütçeden gelen ödenek ile personel giderlerini dahi karşılayamayan ilçe belediyesine devlet kurumları onca talebe karşın destek sağlamazken, terör ve işsizlik gibi sorunlarla boğuşan ilçede ideallerini gerçekleştirmek ve bölgeyi kalkındırmak hedefi ile yola çıkan CHP’li belediye başkanı Celaleddin Polat, karşı karşıya kaldığı zorluklar sebebiyle 6 yıl öğretmenlik yaptığı İzmir’de adeta kapı kapı yardım dilendi.

"CHP'Lİ HOZAT BELEDYESİ İZMİR'DEN YARDIM BEKLİYOR!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 
"KARDEŞ" AYIBINA KOCAOĞLU DUR DEDİ
Son yerel seçimlerde 20 yıllık öğretmenlik mesleğini bırakarak Tunceli’nin Hozat ilçesinde partisi CHP tarafından aday gösterilen ve seçim kazanan İzmirli eğitimci Celaleddin Polat’ın başlattığı hizmet hamlesi ekonomik engellere takıldı. Partisinin bölgede seçim kazandığı sayılı ilçelerden Hozat’da kolları sıvayan CHP’li Polat, yaşadığı zorluklar ve imkansızlıklar nedeniyle İzmir’den yardım talebinde bulunmuş, destek için kente çağrı yapmıştı.


 
İZMİRLİ BAŞKAN'A İZMİR'DEN YARDIM ELİ
3 trilyonluk borçla devraldığı görevinde çeşitli zorluklar ve imkansızlıklarla boğuşan Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat'ın yardım feryadına yıllarca hizmet ettiği İzmir’den yanıt geldi. İzmir'de halen Çiğli, Konak ve Balçova Belediyesi ile kardeş belediye olan Hozat'ın dramına seyirci kalmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçeye bir adet cenaze aracı hibe etme kararı aldı.
 
BAŞKAN POLAT'DAN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR
Geçtiğimiz aylarda kente gelerek ilçe belediyeleri ile çeşitli temaslarda bulunan ve Konak ile Çiğli'yi ziyaret eden Celaleddin Polat, son seçimlere kadar olan süreçte 6 yıl görev yaptığı kentte ilçenin ihtiyaçları için kapı kapı dolanarak yardım aramıştı. Merkezi idareden gelen para ile personel maaşlarını dahi karşılayamadıklarını ve ilçedeki birçok bölgeye hizmet götüremediklerini aktaran CHP'li Polat isyan ederek, "İki yıldır İzmir'den onca yardım talebinde bulunmuştuk. Sağ olsunlar, Balçova Belediyesi ve kardeş belediyemiz olmamasına karşın Gaziemir Belediyesi bizleri kırmayarak, çocuk oyun grupları, oturma setleri, çöp konteynırları gibi çeşitli malzeme desteği sağladı. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bunun yanında İzmir'den yardım isterken, Mudanya Belediyesi ilçemize 2 traktör ve asfalt silindiri, Ataşehir Belediyesi ise kış aylarında arazide de kullanabileceğimiz bir kamyonet hibe etti" dedi.
 
CENAZELERİ OTOBÜSLE TAŞIYORDU
İlçedeki cenaze hizmetlerini ancak ellerinde bulunan 20 yıllık hurda durumdaki araçla yerine getirebildiklerini aktaran Polat,  "Cenaze nakil aracımız neredeyse hurdaya ayrılacak. Sık sık arıza yapıyor ve yolda kalıyor. Vatandaşımızın cenazesini taşırken yolda kaldığı için otobüs ve minibüs gibi başka araçlarla taşımak zorunda kalıyoruz ve bu hizmeti de ne yazık ki imkansızlıklar içerisinde verebiliyoruz. Bize sundukları bu hayati yardımdan ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu ile ekibine ilçem adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum" dedi.


 
BORÇ PARAYLA İTFAİYE ARACI ALDILAR
Halen damperli kamyon, dozer, kepçe, karla mücadele aracı, çöp toplama aracı, vidanjör bulunmayan ve kaldırım taşı gibi altyapı malzemelerinden jeneratöre kadar birçok malzemeye ihtiyaç duyan Hozat Belediyesi, geçtiğimiz yıl yardımlarla hizmete açtığı halı sahasına parasızlıktan soyunma odası dahi yapamamıştı. Araç filosunda borçla alınan bir itfaiye aracı ve bir adet kepçe haricinde yeni iş makinesi bulunmayan ilçe belediyesi yaşanan onca zorluğa karşın, seçimlerden sonra kardeş ilçelerden gelen yardımlarla ayakta durmayı başardı.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.