Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kuş cenneti kuruyor' iddiasına açıklama

'Kuş cenneti kuruyor' iddiasına açıklama

İzmir'in Menemen ilçesindeki Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, İzmir Kuşcenneti'de su eksikliği olmadığını, tatlı suyun deşarjının yapıldığını dile getirdi. 

  • Ege Postası
  • 23.11.2016 - 12:46

Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Recai Önal, 15 Kasım 2016 tarihinde bazı gazetelerde yer alan, İzmir Kuş Cenneti'ndeki sazlıkların kurumasıyla ilgili haberler üzerine açıklama yaptı.

İzmir Kuş Cenneti sazlıkları için kuraklık uyarısı

Önal, Kuş Cenneti Koruma ve Geliştirme Birliği ile yapılan protokol çerçevesinde Kuş Cenneti'nin 12 yıl aralıksız tatlı su ihtiyacının birlik tarafından karşılandığını söyleyerek, "Kamuoyunu bilgilendirmek açısından 18 Kasım 2016 tarihinde Sulh Hukuk Mahkemesi ile yasal tespiti gerçekleştirdik. Yapılan incelemelerde alanda su eksikliği olmadığı, tatlı suyun denize deşarjının yapıldığı tespit edildi. Bununla ilgili rapor önümüzdeki günlerde verilecek. Suyun giriş ve çıkışlarının amacına uygun olduğu fotoğraflandı. Kuş Cenneti'nde tatlı su ihtiyacı yoktur. Bin hektarlık alanda toplu iğne başı kadar alanı kapsayan su olmayan yerde fotoğraf çekilmiş ve bu haber yapılmış" dedi. Kuş Cenneti'nin bir gölet yada baraj olmadığını belirten Önal, ekosisteme bağlı olarak suların buharlaşıp çekildikten sonra tekrar dolduğunu dile getirdi. Temmuz ve ağustos ayında alanda suyun eksilebileceğini vurgulayan Recai Önal, "Felaket tellallığı yapmak kimseye fayda getirmez. Bu cenneti korumak hepimizin görevidir. Bu alana sonbahar, ilkbahar ve kış aylarında tatlı suyu vermek için protokol yapılmıştır. Yaz aylarında buharlaşmayla suyumuz eksilebilir, ama asla kuruyan sazlık ve ölen balık yoktur. Ekolojik olarak sorun yoktur. Çünkü bu bölgedeki sığlaşma yada çamurlaşma pek çok kuş türleri için uygun beslenme alanlarına neden olmaktadır. Tatlı ve tuzlu suyun olduğu tüm dünyadaki kuş cennetlerinde bu böyledir. Yılda maksimum iki ay alanda az su olması ekosisteme bütünlük açısından fayda sağlamaktadır" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.