Dolar 34,2538
%0.09
Euro 37,6216
%0.39
Altın 2.877,200
%0.26
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kutlu Doğum Haftası barış ve kardeşlik için bir fırsat'

"Kutlu Doğum Haftası barış ve kardeşlik için bir fırsat"

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ın Fatih kasabasında, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans verdi. İnsanın beşerî ve ilahî yönünün birbirinden ayrıt edilemeyeceğini...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 13:45
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş’ın Fatih kasabasında, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla konferans verdi.

İnsanın beşerî ve ilahî yönünün birbirinden ayrıt edilemeyeceğini aktaran Pakdil, Çözüm Süreci ile Kutlu Doğum Haftası'nın bir araya gelmesinin huzur, kardeşlik ve barış açısından kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu kaydetti. Pakdil, “Günümüzde insanlar acımasızca birbirini öldürüyor. İnsan hakları ihlalleri almış başını gidiyor. Bu acımasızlığa son vermenin ve insan hakları ihlallerini bitirmenin yolu, Hz. Peygamber'in Kur’an’a dayanan insanlık anlayışı ile önlenebilir.” dedi.

Kur'an-ı Kerim'in yaradılanların en şereflisinin insan olduğunu bildirildiğini, bu düsturu en güzel uygulayanın Hz. Muhammed (s.a.v) olduğunu belirten Nevzat Pakdil, “Bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nda işlenen tema insanlık onurudur. Dinimizin insanlık onuruna ne kadar önem verdiği, bu hafta boyunca işlenecektir. Geride bıraktığımız yüzyıl, daha şimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anılmaktadır. Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Böyle bir dönemde Peygamber Efendimiz'in yüzyıllar önce getirdiği öğretinin ne kadar değerli olduğu, Kur'an-ı Kerim'in bizlere sunduğu insan haklarının kıymetini bir kez daha anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hz. Peygamber'in inançlarından dolayı kimseye kötü davranmadığını, onun insanların kurtuluşu için mücadele ettiğini aktaran Pakdil, “Bizi bu topraklar üzerinde de, dünya üzerinde de huzurlu bir şekilde yaşatacak temel unsur bu inançlar manzumesidir. Ülkemizde şu anda bir barış süreci işletiliyor. Bu süreci tesis edecek olan da bizi biz yapan inançlarımızdır. Eğer inanç sistemimizin altını boşaltırsak, barışı da tesis edemeyiz, kendimizi geleceğe de hazırlayamayız.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.